Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm: Liverpool 7'de 7, Inter 6'da 6 yaptı

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'daki karşılaşmalara, hafta sonu devam edildi. Premier Lig lideri Liverpool, Sheffield United'ı 1-0 yenerek 7'de 7 yaparak 21 puanla liderliğini sürdürdü

İngiltere Premier Lig'de Liverpool 21, İtalya Serie A'da Inter 18 puanla liderliğini sürdürdü / Fotoğraf: AA

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalara, hafta sonu devam edildi.

İngiltere'de Liverpool, İspanya'da Real Madrid, İtalya'da Inter, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

 

Liverpool-Georginio Wijnaldum-Reuters.JPG
Liverpool, Sheffield United'ı Hollandalı Georginio Wijnaldum'un golüyle 1-0 yendi / Fotoğraf: Reuters

 

Premier Lig'de Liverpool 7'de 7 yaptı

Lider Liverpool, deplasmanda Sheffield United'ı 1-0 yenerek 7'de 7 yaptı. Liverpool, ligdeki galibiyet serisini 16, yenilmezlik serisini ise 24 karşılaşmaya çıkardı.

Son şampiyon Manchester City, Everton deplasmanından 3-1 galip ayrılıp zirve takibini sürdürdü.

Çağlar Söyüncü'nün forma giydiği Leicester City, Newcastle United'ı 5-0 mağlup etti.

West Ham United, konuk olduğu Bournemouth ile 2-2 berabere kaldı. Tottenham, Southampton'ı 2-1, Chelsea de Brighton'ı 2-0 yendi.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Wolverhampton, Watford'u 2-0 yenerek bu sezon ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Manchester United-Arsenal maçıyla tamamlanacak Premier Lig'in 7. haftasının ardından 21 puana ulaşan Liverpool, Manchester City'nin 5 puan önünde liderliğini sürdürdü. Bu iki takımı, 14 puanla Leicester City ve 12 puanla West Ham United izledi. 

 

Luka Modric-Koke-AFP.jpg
Luka Modric - Koke / Fotoğraf: AFP

 

La Liga'da Real Madrid liderlik koltuğuna oturdu

Ligde bir haftada ikişer maç oynandı. Hafta içi Osasuna'yı 2-0 yenen Real Madrid, derbide Atletico Madrid ile golsüz berabere kalmasına rağmen liderlik koltuğuna oturdu.

Atletico Madrid, derbi öncesi çıktığı Mallorca mücadelesini 2-0 kazandı.

Valladolid deplasmanından 1-1'lik sonuçla dönen Granada, evinde Leganes'i 1-0 mağlup ederek yükselişini sürdürdü.

Hafta içi ağırladığı Villarreal'i 2-1 yenen Barcelona, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi grubundaki Getafe'yi de 2-0 mağlup etti.

La Liga'nın 7. haftası sonunda puanını 15'e çıkaran Real Madrid, Granada ve Atletico Madrid'in bir puan önünde liderliğe yükseldi.

 

Inter-AlexisSanchez-Reuters.JPG
Inter, Serie A'da oynadığı 6 maçta 6 galibiyet aldı / Fotoğraf: Reuters

 

Serie A'da Inter durdurulamıyor 

Sampdoria deplasmanından Stefano Sensi, Alexis Sanchez ve Roberto Gagliardini'nin attığı gollerle 3-1 galip ayrılan Inter, 6'da 6 yaparak yoluna kayıpsız devam etti.

Son 8 yılın şampiyonu Juventus, seyircisi önünde oynadığı Spal müsabakasını Miralem Pjanic ve Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 2-0 kazandı. Juventus'ta oynayan milli futbolcu Merih Demiral müsabakada süre alamazken, Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, 61. dakikada oyuna dahil oldu.

Atalanta, konuk olduğu Sassuolo'yu 4-1, Napoli de ağırladığı Brescia'yı 2-1 ile geçti.

Medipol Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Roma, deplasmanda Lecce'yi Edin Dzeko'nun 56. dakikadaki golüyle 1-0 yendi. Milli futbolcu Cengiz Ünder'in kadroda yer almadığı karşılaşmada konuk ekip Roma, 80. dakikada Alexander Kolarov'la penaltı atışından yararlanamadı.

Serie A'nın 6. haftasını 18 puanla geçen Inter'i, 16 puanlı Juventus, 13 puanlı Atalanta ve 12 puanlı Napoli izledi.

 

Bayern Münih-Lewandowski-Reuters.JPG
Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Robert Lewandowski takımının 3. golüne imza attı / Fotoğraf: Reuters

 

Bundesliga'da Bayern Münih zirveye yerleşti

Haftaya lider başlayan Leipzig, Ozan Kabak'ın formasını giydiği Schalke 04'e 3-1 yenilerek ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

Son şampiyon Bayern Münih, deplasmanda Paderborn'u 3-2 yendi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Medipol Başakşehir ile aynı grupta yer alan Borussia Mönchengladbach, Hoffenheim'a konuk olduğu maçı 3-0 kazandı.

Freiburg, Fortuna Düsseldorf'u 2-1, Bayer Leverkusen de Augsburg'u 3-0 mağlup etti.

Bundesliga'nın 6. haftası sonunda 14 puan toplayan Bayern Münih'i, on üçer puanla Leipzig, Freiburg, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach ve Bayer Leverkusen takip etti.

 

PSG-Neymar-AP Photo.jpg
Neymar, 70. dakikada attığı golle PSG'ye 3 puanı getirdi / Fotoğraf: AP Photo

 

Ligue 1'de Neymar atıyor PSG kazanıyor

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden PSG, Bordeaux deplasmanından Brezilyalı yıldız futbolcusu Neymar'ın golüyle 1-0 galip ayrıldı.

Sezona iyi başlayan ekiplerden Angers, evinde Amiens ile 1-1 berabere kaldı, Nantes ise konuk olduğu Olympique Lyon'u 1-0 yendi.

Yusuf Yazıcı'nın ilk 11'de sahaya çıktığı mücadelede Lille, deplasmanda Nice ile 1-1 berabere kaldı.

Ligue 1'de 8. haftanın ardından puanını 18'e çıkaran PSG, liderliğini sürdürdü. Angers ve Nantes on altışar, Lille 14 puanla Paris ekibinin arkasında yer aldı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU