Eski AK Partili vekil Ocaktan: Yönetim kademelerinde öylesine acıklı liyakatsizlik örnekleri yaşanıyor ki…

Karar yazarı: Ehliyetli ve liyakatli insanlar tarafından yönetilen bir ülkede, 20 yılda deprem için yeni çözümler üretilememesi düşünülebilir mi?

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye’de 'akraba işleri’nin revaçta olduğunu söylerken "Bugün Türkiye’de yönetim kademelerinde öylesine acıklı liyakatsizlik örnekleri yaşanıyor ki, insan ister istemez 'Bu nasıl bir zihniyettir, akıl ve mantık bu kadar mı iflas eder' deme ihtiyacı hissediyor” dedi.

Ocaktan, bugünkü “Liyakatli insanlar cezalandırılırsa” başlıklı yazısında sağ veya sol görüşlü kişilerin liyakati esas almadığını söyledi ve “Liyakatli olmanın cezalandırılması bile her zaman mümkündür. Çünkü kimilerine göre Kemalist paradigmaya göre amel etmeyenler ehliyet ve liyakate sahip olsalar da devlet içinde önemli görevlerde yer almaları çok makbul değildir. Muhafazakar ve dindar çevreler için ise, liyakatli olmanın kriteri kendi dünya görüşleriyle birebir örtüşmekten geçmektedir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski bir vali arkadaşı ile yaptığı görüşmeyi anlatan Ocaktan, "Henüz gençti, bu ülkeye çok daha güzel hizmetler yapabilirdi. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde liyakatli insanlara pek itibar edilmiyor. Hatta görevden ayrılırken idari bir ceza verilerek ayrıca taltif ediliyor” ifadesini kullandı.

Ocaktan, valinin 2018’de yaptığı bir konuşmadan şunları aktardı:

Eğer bir baba her sabah ‘bu devlette benim çocuğumu işe almazlar’ endişesiyle uyanıyorsa, ya da bir iş adamı ihale düzenine bakıp bu ülkede bana ihale vermezler kaygıları taşıyorsa o toplumda birlik ve bütünlük yoktur ve insanların gelecek umutları da kaybolmuş demektir.

Ocaktan, İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremi de örnek vererek şunları söyledi:

Ehliyetli ve liyakatli insanlar tarafından yönetilen bir ülkede, 20 yılda deprem için yeni çözümler üretilememesi düşünülebilir mi? Ama üretemedik işte, dua ediyoruz ki büyük bir felaket olmasın...

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU