Fatih Altaylı: Soylu "İmamoğlu'nun toplantıya çağrılıp çağrılmadığına şahadet edemem ama çağrılmamış olsa yerini niye ayarlayalım" dedi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla yaptıkları telefon görüşmesini köşesine taşıdı

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla Ekrem İmamoğlu'nun AFAD'daki deprem toplantısına çağrılıp çağrılmadığına ilişkin tartışmayla ilgili yaptığı telefon konuşmasını köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, İçişleri Bakanı'nın kendisine "Çağrılıp çağrılmadığına şahadet edemem. Ama çağrılmamış olsa yerini niye ayarlayalım" dediğini ifade etti.

Altaylı Soylu'yla yaptığı görüşmede, AFAD'daki toplantının oturma planıyla ilgili konuştuklarını da belirterek şu notları aktardı:

Deprem gecesi geç saatte İstanbul'a gelmiş ve ertesi gün yapılacak toplantıyı bildirmişler kendisine.

Ve sormuşlar, "Normalde bu toplantının protokolünde Belediye Başkanı yok ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantıya katılacak, nasıl bir orturma düzeni yapalım?" diye.

Sonunda şöyle bir oturma düzeni üzerinde mutabık kalmışlar: Ortaya Cumhurbaşkanı Yardımcısı oturacak, sağına ve soluna iki bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın diğer yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Süleyman Soylu'nun diğer yanına da AFAD Başkanı.


Altaylı, Soylu'nun "Açık söyleyeyim, Ekrem Bey'i ben davet etmedim, görmedim bile ama davet edilmemiş olsa niye bana 'Nereye oturtalım?' diye sorsunlar. Belli ki davet edilmiş" sözlerine de yazısında yer verdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU