Emlak Konut'tan Galatasaray'a kötü haber: Florya ve Riva projeleri feshedildi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile 2016 yılında imzalanan protokolleri feshettiğini duyurdu

Fotoğraf: AA

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Beykoz ve Florya'da proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile 2016 yılında imzalanan protokolleri feshettiğini bildirdi.

Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesinde kain taşınmaz (Florya) üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokoller fesih edilmiştir.

Mustafa Cengiz: Anlaşmayı biz yapmadık

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, geçtiğimiz çarşamba günü Doğa Sigorta ile yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Emlak Konut ile yaşanan probleme açıklık getiren Cengiz şöyle konuşmuştu:

Bir şeyin sürdürülebilir olması çok hayati. Göreve geldiğimizden beri kalıcı bir sistem için çalışıyoruz. Bunun içindeki ana parçalardan biri Emlak Konut'la ilgili anlaşma. Bu anlaşmayı biz yapmadık. Medyada bazı mahfillerde taraftar psikozu ile yanlış söylemler görüyoruz. Galatasaray hiçbir zaman devlet ve milletin aleyhine maddi yapılanma içine girmemiştir. Aldıklarımızın bedelini ödedik. Devletimiz spor kulüplerine yardımcı olup elinden geleni yapıyor. Emlak Konut'ta teslim ile ilgili sorun var. Florya'dan şu anda çıkamıyoruz. Bunun nedeni biz değiliz. Nedeni, bize verilen arsanın işgal altında olması. Devletimiz işgalciyi çıkartmak durumunda. Galatasaray doğrudan taraf değil. Bizim her şeyimiz hazır. Binlerce tonluk dev gibi taş ocağı kurulmuş. Tedbir kararı aldık. Orayı işgal edemeyiz. Bu beklemenin bize, Emlak Konut'a ve Florya'yı alan müteahhite zararı oldu. Riva'da Düşler Vadisi projesi yürümekte. Müthiş konutlar yapılıyor, orada müthiş bir oluşum var. Problem Florya'ya taşıyamamak. Devletimiz ve biz görüşmelerimize sıkı şekilde devam ediyoruz. Bir noktaya geldik Emlak Konut'la sorunun çözümü için. O sorunu da bugün yarın halledeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU