Ekrem İmamoğlu: Bu deprem İstanbul için önemli bir ikaz. İnşallah büyük depremi geç yaşarız

İstanbul'daki deprem sonrası açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu, "Özellikle 20 yıl önce depremin korkusunu yaşayan ülke olarak İstanbul'da çok büyük bir mesafe yol alamadık" dedi

AFAD'a göre 5.8 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul'un her yerinde hissedilen deprem sonrası açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu deprem İstanbulumuz için önemli bir ikaz" dedi.

İstanbul'daki binaların sağlamlığı konusunda kötü bir envanterinin olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Dua ediyorum inşallah olabildiğince İstanbul büyük depremini geç yaşar" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Sevindirici haber, hiçbir can kaybı yaşamadık. Bu İstanbulumuza önemli bir ikaz. İstanbul için bu kadar önemli olan meselenin milli bir mesele olarak algılanıp hep birlikte masaya oturarak, şehrin bütün sorunlarıyla ilgili röntgeni net çekip tedavisini de uygulamaya koyarak bir süreç organize etmek zorundayız.

"Büyük oranda hasar tespiti yok"

İBB olarak bugün yapılan bütün çağrılar, ihbarlar sonucunda sadece Avcılar ve Sarıyer’deki iki cami minaresindeki hasarın dışında büyük oranda bir hasar tespiti yok.

Korkulacak, bizi üzüntüye boğacak bir sorun yaşamadık.

 

"Binaların sağlamlığı konusunda kötü bir envanterimiz var"

Çokça sorulan bir soruyu değerlendirmeye aldık. Teknik arkadaşlarla toplantılar yaptık. İstanbul’un teknik olarak bilim açısından aslında dünkü tereddütle bu akşamki tereddüt arasında fark yok.

Dün akşamki deprem riski neyse, bu akşamki deprem riski de aynı. Depremin hangi saatte olacağını hiçbir bilim insanı söyleyemez. Binaların sağlamlığı konusunda kötü bir envanterimiz var. 

"İstanbul'da çok büyük bir mesafe alamadık"

2019’a geldiğimizde, 20 yıl öncesinde depremin korkusunu yaşayıp hayatımızda öncelediğimiz bu konuda İstanbul’da çok büyük bir mesafe yol alamadık. 

Keşke on binlerce toplanma alanımız var diyebilseydim. Bazı semtlerde ve mahallelerde yok derecesinde. Bu konuda yoğun bir çalışmamız var.

"İnşallah büyük depremi geç yaşarız"

Depremi öncelediğimizi defalarca söyledim. Dua ediyorum inşallah olabildiğince İstanbul büyük depremini geç yaşar.

İstanbul’un binalarının güçlendirilmesi için ciddi bir seferberliğe ihtiyacımı var ve bunun hazırlığını yapıyoruz.

Deprem İstanbul’un, doğanın bir gerçeğidir. Depreme dayanıklı olacak olan bizim binalarımızdır ve ruh halimizdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU