Marmara'nın fayları hareketli; son 24 saatte 4 deprem

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, 24 Eylül'deki depremle ilgili "Ufak depremler bize bu coğrafyada, bu fayın hazırlık safhasında olduğunu gösteriyor" demişti

Görsel: AA

Marmara Denizi'nde son 24 saatte 4 deprem meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, dün saat 16.07'de Marmara Denizi açıklarında 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İkinci deprem, dün 18.36'da Silivri açıklarında 3.0 şiddetinde gerçekleşti.

Üçüncü deprem, bu sabah saat 10.32'de Marmara Denizi açıklarında 3.7 şiddetinde meydana geldi. Son deprem ise, saat 12.00'da Silivri açıklarında yaşandı. Depremin şiddeti 3.1 olarak ölçüldü. 

24 Eylül'de Silivri açıklarında meydana gelen 4.6 şiddetindeki deprem, İstanbulluları korkutmuştu. Can veya mal kaybı yaşanmayan depremle ilgili konuşan Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Dr. Doğan Kalafat, şunları söylemişti:

Ufak depremler bize bu coğrafyada, bu fayın hazırlık safhasında olduğunu, aktif olduğunu, büyük deprem üretme potansiyelinin çok yüksek olduğunu bize işaret ediyor. 
Kuzey Anadolu fayı, 1999 depremi öncesinde aynı şekilde, aynı özellikleri taşıyordu. Kuzey Anadolu fayı, büyük deprem üretmeden önce 10’lu yıllar içerisinde önemli derecede deprem aktivitesine sahiptir. 
Yaklaşık 7 civarında bekliyoruz ancak bu asla 17 Ağustos veya Erzincan depremi gibi olmayacaktır. Ancak Marmara Bölgesi için yıkıcı ve tahripkâr bir deprem olacaktır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU