İYİ Parti Sözcüsü: Millet ittifakına katolik nikahıyla bağlı değiliz, CHP "HDP ile devam edeceğim" diyebilir

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi

Millet İttifakı'nın ilk ortak mitingi 6 Mart'ta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in katılımıyla Denizli'de düzenlenmişti  / Fotoğraf: AA

İYİ Parti,  CHP’yi HDP üzerinden eleştirdi.

Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “CHP’nin her yaptığına ‘evet’ diyerek, savunmuyoruz. HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmanızı doğru bulmuyoruz diyoruz. Bu sizi 90’ların SHP’si gibi yapar, diyoruz. CHP, HDP ile kurumsal olarak devam edeceğim diyebilir, tercihidir ama biz bu bileşen içinde olmayız” dedi.

 

yavuz iyi parti.jpg
İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu / Fotoğraf: AA

 

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Ağıralioğlu, Millet İttifakı ortağı CHP’yi HDP’ye yakınlaşmakla eleştirdi, "Kırmızı çizgimizi muhafaza ediyoruz. Biz ne yaparsak yapalım İYİ Parti bizimle beraber algısı oluşmasın. Biz ilkelerle beraber oluruz” değerlendirmesi yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağıralioğlu, iki partinin yerel seçimlerde yaptığı güç birliği ile ilgili olarak halkın bu beraberliği seçim sonuçlarıyla takdir ettiğini ancak ittifakın ilkeler doğrultusunda devam edebileceğini ifade etti:

Millet İttifakı ile bir güç birliği yaptık. Bu beraberliği millet de seçim sonuçlarıyla takdir etti. Biz de bunun omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu taşıyoruz. Ama bu bizim Millet İttifakına Katolik nikahı ile bağlı olduğumuz anlamına gelmiyor. Biz CHP’nin her politikasını beğensek CHP’li oluruz.

"Millet İttifakı Cumhur İttifakı gibi olmaz"

Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı gibi olmayacağını belirten Ağıralioğlu, “Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP keskin muhalefetten sonra keskin limitsiz krediler açtığı iktidarla beraber. AK Parti-MHP beraberliğinin nasıl olması gerektiğini biz söyleyemeyiz ama biz olsak CHP’de yaptığımız gibi yaparız. CHP’nin her yaptığına ‘evet’ diyerek, savunmuyoruz. HDP’ye kimi krediler açarak siyaset yapmanızı doğru bulmuyoruz diyoruz. Bu sizi 90’ların SHP’si gibi yapar, diyoruz. Sonuç olarak biz İyi Parti olarak toptan ‘evet’ veya ‘ret’ cephesi değiliz. Bunu Meclis’teki siyasi performansımızla gösterdik. Hükümetin getirdiği ve doğru bulduğumuz pek çok kanunu destekledik. Biz iktidardan ne gelirse gelsin karşı grubu değiliz” diye konuştu. 

 

Independent Türkçe, Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU