Kassam Tugayları: İsrail, Nuseyrat operasyonunda biri ABD’li olmak üzere 3 esiri öldürdü

Açıklamada, “Ordunuzun aynı kampta biri ABD vatandaşı olmak üzere üç esiri öldürdüğünü size bildiriyoruz. Bizim tutuklularımız serbest bırakılana kadar sizin esirleriniz serbest bırakılmayacak” ifadeleri yer aldı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanının yol açtığı yıkımdan / Fotoğraf: Reuters

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları dün (Pazar) Telegram kanalında yayınladığı bir videoda, İsrail ordusunun Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlediği operasyonda biri ABD vatandaşı olmak üzere üç esirin öldüğünü açıkladı.

Açıklamada, “Ordunuzun aynı kampta biri ABD vatandaşı olmak üzere üç esiri öldürdüğünü size bildiriyoruz. Bizim tutuklularımız serbest bırakılana kadar sizin esirleriniz serbest bırakılmayacak” ifadeleri yer aldı.

Kassam Tugayları, öldürüldüğü söylenen kişilerin isimlerini açıklamadı. İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlediği ve 274 Filistinlinin hayatını kaybettiği operasyonda, Hamas'ın elindeki dört esir kurtarıldı. Filistinli sağlık görevlileri, çoğu kadın ve çocuk olan Filistinli ölü sayısının, aylar süren Gazze savaşında 24 saat içinde görülen en yüksek ölüm olduğunu bildirdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye dün yaptığı açıklamada, “İsrail’in Nuseyrat Mülteci Kampı’nda gerçekleştirdiği iğrenç katliam, Hamas’ın herhangi bir anlaşmanın, saldırganlığın kalıcı olarak durdurulmasını, takas anlaşması ve yeniden inşa ile Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmeyi içermesi gerektiği yönündeki tutumunun doğruluğunu teyit ediyor” ifadesini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU