Marvel yönetmenleri popülarite düşüşünden "kuşak farkını" sorumlu tutuyor

Sinemacılar Joe ve Anthony Russo "süper kahraman yorgunluğu" fikrine karşı çıkıyor

Robert Downey Jr, Avengers: Endgame'de (Marvel Studios)

Marvel'ın 2019 yapımı gişe canavarı filmi Avengers: Endgame'in yönetmenleri, Marvel Sinematik Evreni'nin (MSE) popülaritesindeki düşüşten "kuşak farkını" sorumlu tutuyor.

Süper kahraman serisi, Demir Adam'ın (Iron Man) 2008'de gösterime girmesinden bu yana gişede yaklaşık 30 milyar dolar kazandı. Öte yandan The Marvels, Eternals ve Ant-Man ve Wasp: Quantumania gibi bazı filmlerin finansal açıdan düşük performans göstermesiyle MSE son yıllarda zorluk yaşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu gerçeğin Disney+'ta yayımlanan Marvel dizilerinin pek de olumlu karşılanmamasıyla birleşmesi, pek çok analistin izleyicilerin "süper kahraman yorgunluğu" yaşadığını iddia etmesine yol açıyor.

Games Radar'ın bununla ilgili sorusu üzerine yönetmenler Joe ve Anthony Russo, izleyicilerin medya tüketme biçimindeki değişimi suçladı.

Joe "Bence bu her şeyin mevcut durumunun bir yansıması. Şu anda zor, ilginç bir dönem. Bence bir geçiş dönemindeyiz ve toplum ileriye doğru giderken hikayeleri nasıl karşılayacağını ya da ne tür hikayeler isteyeceğini henüz tam bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Medyayı nasıl tükettiğimizle ilgili büyük bir kuşak farkı var. Randevulu gösterime, bir şeyi izlemek için belirli bir tarihte sinemaya gitmeye alışkın bir nesil var ama bu neslin yaşı geçiyor. Öte yandan yeni nesil 'Şimdi istiyorum, bunu şimdi sindirmek istiyorum' diyor, sonra bir sonraki şeye geçiyor ve aynı anda iki başka şey yaparken bunu sindiriyor.

Biliyorsunuz, bugün hiç olmadığı kadar farklı bir dönemdeyiz. Ve bence Marvel da dahil herkes aynı şeyi, bu geçişi yaşıyor. Bence bu, bu durumda muhtemelen her şeyden daha çok rol oynuyor. 

Kaptan Amerika: Kış Askeri (Captain America: The Winter Soldier), Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War) ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nı (Avengers: Infinity War) da yöneten kardeş sinemacılar, asıl sorunun "süper kahraman yorgunluğu" olmadığını savunuyor.

Anthony, "Bence bu genel bir yorgunluk" dedi.

Süper kahraman yorgunluğu meselesi bizim yaptığımız işten çok önce de vardı. Yani bu bir tür ebedi bir şikayet; süper kahraman işlerimizin ilk günlerinde bunu hep dile getirirdik.

Halk western filmlerinden de aynı şekilde şikayet ederdi fakat bunlar onlarca ama onlarca yıl boyunca devam etti. Devam ettikçe de sürekli yeniden yaratılarak yeni zirvelere çıkarıldılar.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU