Celine Dion nadir görülen hastalığıyla mücadelesini anlattı

"Kaburgalarım kırıldı"

Dion, 1997 yapımı Titanik'in tema şarkısı My Heart Will Go On'la hafızalara kazındı (NBC/YouTube)

Ünlü şarkıcı Celine Dion, muzdarip olduğu katı kişi sendromu (stiff-person syndrome -SPS) hastalığıyla mücadelesini anlattı.

Kanadalı şarkıcı, Amerikan medya kuruluşu NBC'ye verdiği röportajda, çok ağır kas spazmları geçirdiğini belirterek "Bazen bunlar o kadar şiddetleniyordu ki bir noktada kaburgalarım kırılmıştı" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu spazmların boğazında da oluştuğunu söyleyen 56 yaşındaki sanatçı, "Sanki biri sizi boğuyormuş, gırtlağınıza baskı yapıyormuş gibi hissediyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

SPS, ağrılı kas spazmlarıyla ortaya çıkan ve kaslarda sertliğe sebep olan kronik bir sağlık problemi. Ender görülen bir nörolojik hastalık olan SPS, iskelet ve duruş bozukluklarına da yol açabiliyor.

2022'de konan SPS teşhisinin ardından ilk kez televizyona çıkan Dion, kas spazmlarının tüm vücuduna yayıldığını belirterek şunları söyledi: 

Aynı zamanda karın bölgesinde, omurgada ve kaburgalarda da spazm olabiliyor. Kramp giriyor, vücudunuzu kitliyor ve açamıyorsunuz.

Ünlü sanatçı, nisanda Vogue France'a verdiği söyleşide haftada beş gün ses terapisi ve fizik tedavi aldığını söylemişti.

Şarkıcılık kariyerine devam etmek istediğini belirten Dion, "Başlangıçta kendime şunu sorardım: 'Neden ben? Bu nasıl oldu? Ben ne yaptım? Bu benim hatam mı?' Fakat hayat size hiçbir cevap vermiyor. Yaşamak zorundasınız!" demişti.

Dion'un hastalığını konu edinen I Am: Celine Dion (Ben: Celine Dion) belgeseli, 25 Haziran'da Amazon Prime Video'da yayımlanacak.


Independent Türkçe, Guardian, Vogue France

DAHA FAZLA HABER OKU