Alacakaranlık'ın yıldızının ilk dizisindeki rolü belli oldu

Kristen Stewart uzaya giden ilk Amerikalı kadın Sally Ride'ı canlandıracak

(Reuters)

Kristen Stewart, The Challenger adlı mini dizide astronot Sally Ride'ı canlandırarak ilk kez bir televizyon dizisinin başrolünü üstlenmeye hazırlanıyor.

2012'de hayatını kaybeden fizikçi Ride, 1983'te uzaya seyahat eden ilk Amerikalı kadın, en genç Amerikalı ve ilk LGBT+ birey olmuştu. Ride aynı zamanda uzay mekiğinin fırlatıldıktan 73 saniye sonra parçalandığı 1986 Challenger faciasıyla ilgili soruşturmanın yürütülmesine katkı sunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deadline'ın haberine göre Amazon MGM Studios, Kyra Sedgwick'in Big Swing Productions şirketi tarafından geliştirilen ve Steven Spielberg'in Amblin Partners ve Stewart'ın kendi yapım şirketi Nevermind tarafından da yapımcılığı üstlenilen diziyi satın alma yarışını kazanmaya yakın.

Meredith Bagby'nin 2022 tarihli The New Guys: The Historic Class of Astronauts That Broke Barriers and Changed the Face of Space Travel (Yeni İsimler: Engelleri Aşan ve Uzay Yolculuğunun Çehresini Değiştiren Tarihi Astronot Sınıfı) adlı kitabından uyarlanacak dizi, NASA'nın 1978'deki astronot sınıfının hikayesini anlatıyor ve Ride'la birlikte uzaya uçan ilk Afrikalı Amerikalılar ve Asyalı Amerikalıları da içeriyor.

Deadline'a yaptığı açıklamada Sedgwick, Stewart'ın uyarlamada başrol oynamasından duyduğu heyecanı dile getirdi.

Sedgwick, "Televizyona hiç iş yapmamıştı ama bunu okuduğunda Sally Ride'ın hikayesini kendi benzersiz bakış açısıyla anlatmayı takıntı haline getirdi. Bunu o kadar güzel ifade etti ki anlatmaya çalışmayacağım bile" dedi.

Sunum toplantılarında çok etkileyiciydi ve bu da dizi için bu kadar rekabet edilmesinin muazzam bir parçasıydı. Stewart çok etkileyici ve o dönemde kim olduğunu saklamak zorunda kalan bir Amerikan kahramanı hakkındaki bu hikayeyi anlatmakta çok istekliydi.

Sally Ride'ı kendi kuşağının en büyük oyuncularından birinden daha iyi kim canlandırabilir? Hollywood'da dedikleri gibi, tutku kazanır. Onun baş yapımcı olma tutkusu çok büyük. Senaryoyu ona ulaştırmada biz ne kadar inatçıysak, o da senaryonun pazarda satılmasında o kadar inatçı oldu.

Stewart geçen ay Hollywood'u kadın sinemacıları destekliyormuş gibi görünüp, belli sayıda yaratıcı sesi yükselttikten sonra sırtını dönmekle eleştirmişti:

Bu küçük kutuları işaretleyebileceğimize dair bir düşünce var... 'Bakın ne yapıyoruz. Maggie Gyllenhaal'un filmini yapıyoruz! Margot Robbie'nin filmini yapıyoruz!' demek onlar için kolay. Ve siz de, tamam, harika. 4 tane seçtiniz diyorsunuz.

"Ve ben bu kadınlara hayranlık duyuyorum, bu kadınları seviyorum" diye açıkladıktan sonra eklemişti:

[Ama] bu yapmacık geliyor. Gerçekten yeterince yapmadığımız halde birbirimizi perspektifimizi genişlettiğimiz için tebrik ediyorsak, o zaman perspektifimizi genişletmeyi bırakırız.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU