Kılıçdaroğlu’nu yumruklayan Osman Sarıgün: Mağdurum

Sarıgün: Beni daha savcılıktan veya başka bir yerden çağırmadılar

Kolaj: Independent Türkçe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’daki şehit cenazesinde gerçekleşen linç girişimi sırasında yumruk atan Osman Sarıgün, mağdur edildiğini iddia ederken kendisine ne savcılıktan ne de başka bir yerden ifade için çağrı yapılmadığını söyledi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Sarıgün, haftada iki gün jandarmaya giderek imza attığını belirtirken şunları söyledi:

12 Eylül 2019'a kadar imza atacağım söylenmişti. Sürem doldu. Şimdi de 22 Ocak'a kadar imza atma zorunluluğu getirildiği söylendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayla ilgili hâlâ dava açılmaması konusunda Sarıgün şu ifadeleri kullandı:

Beni daha savcılıktan veya başka bir yerden çağırmadılar. Vallaha bilmiyorum niye çağırmadıklarını. Ben de bu duruma  şaşırıyorum.

“Korumaya yumruk attım, bir daha vurmak istedim, eyvah”

Osman Sarıgün, pişman olup olmadığına yönelik soruya da “çalışamadığı için mağdur olduğunu” söyleyerek cevap verdi:

 Pazartesi-Perşembe günleri imza olunca bir yere çalışmaya gidemiyorum. Alnımın emeğiyle çalışıp yiyen insanım. Kimseden para istemiyorum ama çalışamadığım için de mağdurum. Savcılıkta verdiğim ifadede pişman olduğumu, üzgün olduğumu belirtip özür de dilemiştim. Yalnız ben değil, köyden 58 kişi haftada iki gün imza vermeye gidiyor. Çubuk'un içinde de aynı durumda olanlar var. Böyle bir olaya sebebiyet verdiğim için bana kızan da var, kızmayan da var. Bazıları ‘Başımıza gelen hep senin yüzünden oldu' diyor. Sohbetlerimizde kimileri de ‘Yapmamalıydın' diyor. Aslında başta bana koruma vurdu. Ben de ona vurdum gözlüğünü kırdım. Korumaya bir daha vurmak istedim. O gözlüğünü almak için eğilince ‘Eyvahh' dedim. Kılıçdaroğlu'nu karşımda gördüm. O anda iş işten geçti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU