Japonya'da turistler Fuji Dağı manzarasını engelleyen bariyeri delik deşik etti

Fuji Dağı manzarasını engelleyen siyah ağ, yerleştirilmesinden bir hafta sonra şimdiden delik deşik oldu ancak deliklerin hiçbiri sosyal medyada paylaşılabilecek fotoğraflar için yeterince büyük değil

Yamanashi prefaktörlüğündeki Fujikawaguchiko kasabasında uygun davranmayan turistleri caydırmak amacıyla bir işçi, bir marketin arkasından kendini gösteren Japonya'nın Fuji Dağı'nın manzarasını kapatmak için bariyer kuruyor (AFP)

Japonya'nın Fuji Dağı'nı görmeye hevesli turistler, popüler bir manzara noktasında uygunsuz davranışları önlemek için tasarlanan yeni bir bariyerde delikler açmaya başladı bile.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fujikawaguchiko'daki siyah ağdan paravanın kurulumu sadece bir hafta önce tamamlanmıştı ve yerel halkın, sosyal medyaya layık mükemmel fotoğraflar çekmek amacıyla çöp atan, izinsiz giren ve trafik kurallarını ihlal eden yabancı ziyaretçi akınından giderek daha fazla sinirlenmesinin ardından Yamanashi prefaktörlüğündeki yetkililerce gerçekleştirilmişti.

Seyir noktasının kapatıldığı Lawson's marketinde görev yapan bir güvenlik görevlisi, sabah ya da akşam saatlerinde kimse bakmazken küçük deliklerin ortaya çıkmaya başladığını fark ettiğini söyledi.

AFP haber ajansına konuşan güvenlik görevlisi, "Bu görgü kurallarıyla ilgili. Bu utanç verici" dedi. Deliklerin parmakların geçebileceği kadar büyük olduğunu ancak yine de bir fotoğraf makinesinin Fuji'nin karla kaplı yanardağını gösteren, Instagram'a layık bir kare yakalayamayacağını söyledi.
 

Fuji Dağı
Bir kişi, bariyer yerleştirilmeden birkaç saat önce bir marketin karşısındaki caddeden Fuji Dağı'nın fotoğraflarını çekiyor (AFP)


Bir belediye yetkilisi, deliklerden birine fotoğraf makinesi dayamaya çalıştığını ancak mükemmel bir çekim yapmayı başaramadığını söyledi. "İyi bir fotoğraf çektim mi? Aslında sanırım ağ kadraja girdi" dedi.

Kalabalıktan ve kurallara uymayan turistlerden bıkan Japon tatil beldesinin yetkilileri geçen hafta 20 metreye 2,5 metre boyutlarında bir ağ kurdu ve bunun etkili olduğunu söylüyorlar.

Belediye yetkilisi, "Paravanın kendisini görmek için gelenler oldu. Ancak insanları orada kalmaktan caydırma amacımıza ulaştık" dedi.

Sözkonusu dar sokak, Lawson's marketler zincirinin bir şubesinin arkasında yükselen, her daim karla kaplı dağın manzarasını sunuyor. Bölge sakinleri, buraya akın eden çok sayıda kişinin genellikle yasadışı park ettiğini ya da diğer yayaların kaldırımı kullanmasını engellediğini ve hatta kazalara neden olduğunu söylüyor.

Belediye yetkilisi, marketin önündeki fotoğraf kabinine benzeyen nokta popülerliğini kaybettiğinde, siyah paravanın ortadan kalkabileceğini söyledi.

Öte yandan, Fuji Dağı'nın fotoğraflarının çekilebileceği alternatif yerler de dahil ziyaret edilebilecek diğer turistik noktalarla ilgili bilgilere bağlantı veren QR kodlarını ağ paravana yerleştirmeyi planlıyorlar.

Pandemi karantinasının ardından yabancı turistlere yeniden açıldığından beri Japonya'ya muazzam sayıda gezgin geri döndü. Mart ve Nisan 2024'te ayda üç milyondan fazla ziyaretçi geldi. Bu yeni bir rekor ve devam etmesi muhtemel görünen bir eğilimin parçası.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU