Carrie Fisher, Yıldız Savaşları'nın "tam bir felaket" olacağını düşünüyormuş

Griffin Dunne yeni anı kitabında, Fisher'ın onu arayıp "aptal" senaryo hakkında umutsuzluğa kapıldığını anlatıyor

Mark Hamill, Carrie Fisher ve Harrison Ford, Yıldız Savaşları: Yeni Bir Umut'ta (Lucasfilm/Fox)

Griffin Dunne, Carrie Fisher'ın 1977 yapımı bilimkurgu filmi Yıldız Savaşları'nda (Star Wars) kullanılan saç stiliyle ilgili paniğe kapılarak kendisini aradığını, en yakın arkadaşı ve oyuncu dostuna projenin "tam bir felaket" olacağından endişe ettiğini söylediğini anlattı. 

Dunne, 11 Haziran'da Penguin Press aracılığıyla piyasaya çıkacak The Friday Afternoon Club: A Family Memoir adlı yeni anı kitabında, ünlü yüzlerle çevrili çocukluğuna dair anılarının yanı sıra hayatını kaybeden yıldızla dostluğunu da anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Times tarafından yayımlanan bir alıntıda Dunne, eski dostu Carrie'den bir telefon aldığını hatırlıyor. Carrie, Dunne'ın ailesinin evine akşam yemeğine geldiğinde aktörün küçük kardeşi aracılığıyla onunla tanışmıştı.

Dunne, "1976'ydı ve Carrie bir gün laf arasında İngiltere'de çekilen bir bilimkurgu filminde iş bulduğunu söyledi" diye yazdı.

Normal bir kişinin ‘Tebrikler’ ya da ‘Bu harika!’ gibi söyleyeceği şeylerden habersiz bir şekilde 'Benim için de bir rol var mı? diye sordum.

Fisher, Luke Skywalker'ı canlandıran rol arkadaşı Mark Hamill'e atıfta bulunarak, "Senin için uygun olan tek rolü Mark adında biri oynuyor" diye yanıt vermiş. 

Bu gerçekten aptalca bir senaryo ve eminim sen bunu reddederdin.

O dönemde Dunne'la aynı evi paylaşan Fisher, ona "Harrison Ford adında yaşlıca bir adamla" birlikte rol aldığını söylemiş, Dunne da bu kişinin, teyzesi yazar Joan Didion için marangozluk yaptığını fark etmiş.
 

Carrie Fisher
Carrie Fisher, Yıldız Savaşları'ndaki saç modeli için endişeleniyormuş (Lucasfilm/Fox)


Dunne, "Hevesli bir köpek yavrusu gibi ona çivi uzatır ya da yıpranmış kanvas alet çantasından hırdavat arardım" diyor.

Karşılığında bana Marlboro'larından birini uzatırdı, ben de onun yaptığı gibi filtrelerini keserdim.

Harrison beni bitmek tükenmek bilmeyen esrarlı sigaralarından mahrum bıraktı çünkü malı o kadar güçlüydü ki bir fırt çektikten sonra testereyle mezura arasındaki farkı anlayamıyordum. Adamı resmen idol olarak görüyordum ve Carrie'nin onunla bu kadar çok vakit geçirecek olmasından dolayı duyduğum kıskançlıktan nefret ediyordum.

Ford'la üç aylık bir ilişki yaşadığını 2016 tarihli anı kitabında açıklayan Fisher, Yıldız Savaşları'nın 25 Mayıs 1997'deki vizyon tarihi yaklaştıkça endişelenmeye başlamış ve İngiltere'deki çekimlerden Dunne'ı arayarak kostümleri hakkında paniğe kapılmış.

Carrie, çekim yerinden arayarak 'Saçıma ne yaptıklarını görmelisin!' diye bağırmıştı, saat onun için genellikle sete gitmeden önceki vakitlerdi, benim içinse sabahın 4'üydü. 'Kulaklarımın üzerine iki simit takmışım gibi görünüyorum' demişti. 

Carrie şöyle eklemiş:

Ve ben yaklaşık 2 metrelik bir yeti ve tekerlekli bir çöp tenekesinin içinde yaklaşık 1 metre boyundaki Britanyalı'yla oynuyorum! Tetiği bile olmayan ışın tabancalarıyla yeşil ekranlarda göremediğimiz şeylere ateş ediyoruz. Bu film tam bir felaket olacak.

Dunne elbette filmin bir felaketten çok uzak olduğunu ve Fisher'la aralarındaki dostluğun, Asi Birliği'nin lideri Prenses Leia Organa rolüyle dünya çapında üne kavuşmasıyla farklı bir şekle büründüğünü kabul etti.

Fisher, 2016'da Londra'dan Los Angeles'a giden bir uçuş sırasında geçirdiği kalp krizinin ardından 60 yaşında hayatını kaybetmişti. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU