Nolan, gişe canavarı filminin başarısından gurur duymadığını açıkladı

"Bu yürek parçalayıcı bir durum"

Yıldızlararası, astronomlar tarafından bilimsel doğruluğu ve teorik astrofiziğin tasviri nedeniyle övgüyle karşılanmıştı (Warner Bros)

Christopher Nolan imzalı Yıldızlararası (Interstellar), sinema tarihinin en başarılı ve sevilen yapımlarından biri olarak anılacak olmasına rağmen ortak yazar Jonathan Nolan bir nedenden dolayı üzgün. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Matt Damon'ın başrollerini paylaştığı bilimkurgu, hem eleştirel hem de ticari açıdan büyük bir başarı elde etmişti. 

The Numbers'a göre Yıldızlararası, 165 milyon dolarlık bütçesine karşılık 647 milyon dolar hasılat yaptı ve son 10 yılın en yüksek hasılat yapan orijinal filmlerinden biri oldu.

Ancak popüler Fallout dizisinin de yapımcısı olan Jonathan Nolan, bu başarıdan gurur duymuyor. Bunun yerine, sektörün özgün hikaye anlatma konusundaki eksikliğinden dolayı cesareti kırılmış durumda. 

"Utanç verici"

Variety'ye verdiği röportajda Nolan, özgün hikayelerin eksikliğini işaret etti ve sektörün mevcut durumundan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi: 

Geçen gün birisi Yıldızlararası'nın son 10 yılın en yüksek hasılat yapan orijinal filmlerinden biri olduğunu söyleyerek beni şoke etti ve bana göre bu yürek parçalayıcı bir durum...

"Orijinal hikayeler nerede?" diye soran yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Uyarlamalar harika ve ben Fallout'un başarısından çok memnunum ancak televizyonun da sinemacılığın gittiği yoldan gitmesi gerçekten utanç verici olacak.

Bu sene 10. yıldönümünü kutlayan film, 5 dalda Oscar'a aday olmuş ve En İyi Görsel Efekt dalında heykelciği kazanmayı başarmıştı.

2 saat 45 dakika bilimkurgu destanı insan ırkının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bir yakın gelecekte geçiyordu.


Independent Türkçe, Variety, Fandom Wire

DAHA FAZLA HABER OKU