"Kız tavlama imamı" olduğu iddia edilen Yıldız savunma yaptı

Adnan Oktar ve müritlerinin yargılandığı davanın 3. duruşmasında, savunma yapan tutuklu sanık Yıldız, kendisine kız tavlama imamı denildiğini belirterek, ‘Derdim kız tavlamak olsa 6 sene inşaat için gittiğim yerde konteynerde yatar mıyım’ dedi

Fotoğraf: İHA

Adnan Oktar Organize Suç Örgütü’nün yargılandığı ve Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davanın üçüncü gününde tutuklu sanık Bora Yıldız savunma yaptı.

'Onlarla tanışınca çölde su bulmuş gibi oldum'

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan salonda yapılan duruşmada konuşan tutuklu sanık Bora Yıldız, Adnan Oktar’ı 22 yıldır tanıdığını söyledi:

Arkadaşlarımla tanıştığımda kızgın çölde su bulmuş gibi oldum. Adnan Oktar’ın kitaplarını okudum, kitaplarını da okumayan çok az kişi vardır. Kuran ahlakını burada gördüm. Adnan Oktar bize sadece ‘Kuran'ı okuyun’ dedi. Ben tek başıma olsaydım dinimin bir kısmını yaşayabilirdim sadece. Buradaki arkadaşlarımın faaliyetleri vesilesiyle farklı şehirlerde Allah’ın varlığının anlatılması için binlerce konferans verdim.

‘Brad Pitt olsanız kabul etmezler’

Hakkındaki örgütün kurucusu, kız tavlama imamı gibi iddiaları kabul etmeyen Yıldız, tutuklandığı tarihe kadar cinsel saldırı suçundan kimsenin kendisinden şikayetçi olmadığını söyledi. Yıldız, şöyle devam etti: 

23 yıldır buradayım ben. Biz tutuklandıktan sonra madem baskı kalktığı için müştekiler şikayetçi oldu, 2008 yılında da operasyon geçirdik, zor zamanlardaydık, o zaman neden şikayetçi olmadılar. Ben tutuklandıktan sonra 14 günde 10 tane bayan Mali Suçlar Şube Müdürlüğü'ne giderek, şikayetçi olmuşlar. Böyle bir şey olabilir mi? İfadelerde beni 3 dakika tanıyan kız da aynı cümleyi kurmuş, 3 sene tanıyan kız da aynı cümleyi kurmuş. Yönlendirme ifadeler vermişler. Bu aleyhe ifade veren kızların içlerinde birkaç tane flörtüm oldu ama çoğu doğal arkadaşım. Aramızda da dini inancım gereği cinsellik de olmamıştır.

Mahkeme Başkanı Galip Mehmet Perk’in "İddianamede anlatıldığına göre, zengin görüntüsü vererek tanıştığınız ve ilişkiye girdiğiniz kişileri, örgüt içi telkinlerle diğer örgüt üyelerine sunduğunuz anlatılıyor" demesi üzerine, sanık Yıldız, "Saçma sapan iddialar. Yıllardır hakkımızda bu turnike iddiaları var. Ben bir kıza diyeceğim ki 'Seninle evleneceğim ama 10 tane arkadaşımla beraber ol.' Brad Pitt olsanız kabul etmezler" ifadelerini kullandı. 

‘Kaşıkla oynayan mehdi mi olur?’

Adnan Oktar’ı çok sevdiğini ancak asla "Mehdidir" demediğini söyleyen Yıldız, "Kendisi de söylüyor. Kaşıkla oynayan mehdi mi olur" dedi. 

Varlıklı bir aileden geldiğini belirten Yıldız şöyle konuştu:

Çocukluğumdan beri Porsche’ye biniyorum. Babamın 3 tane benzin istasyonu vardı. Bir elim yağda bir elim balda büyüdüm. Derdim kız tavlamak olsa 6 sene inşaat için gittiğim yerde konteynerde yatar mıyım?

Kendisine ait 3 tane şirket olduğunu söyleyen Yıldız, FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan Genç Girişimciler Derneği’ndeki yönetim kurulu üyeliği nedeniyle soruşturma geçirdiğini ve takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

Oktar’dan kadın tutuklulara iltifat

Mahkeme heyetinin duruşmaya verdiği ara sırasında tutuklu sanık Adnan Oktar, salondan çıkarken tutuklu kadın sanıklara "Çok güzelsiniz" diyerek gülümsedi ve el salladı.

Bunun üzerine kadın sanıklar, Oktar'ı kısa bir süre alkışladı. Oktar da sanıklara gülümseyerek, parmağını ağzına götürerek sessiz olmaları için işaret yaptı.

Aranın ardından başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı Galip Mehmet Perk’in "Adnan Bey'in FETÖ'yü öven konuşmaları için neler diyeceksiniz?" sorusuna sanık Bora Yıldız, "Adnan Bey'in FETÖ'yü ağır eleştirilerini ben bizzat duydum. Adnan Bey, FETÖ'yü yerdiği için soruşturma geçirdi, ben de aynı soruşturmadan geçirildim. Ben FETÖ mağduruyum. İddianamede Türkiye'ye dünyayı ele geçireceğimiz söyleniyor. Biz nereyi ele geçireceğiz? İki otobüsle bizi topladılar. FETÖ'yü alıp alıp bitiremiyorlar" dedi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU