Haluk Bilginer Uluslararası Emmy Ödülleri'ne aday oldu

Oyuncu Haluk Bilginer Şahsiyet dizisindeki performansıyla 25 Kasım'da ABD'de düzenlenecek Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde aday gösterildi

Yönetmenliğini Onur Saylak'ın üstlendiği, senaryosunu Hakan Günday'ın yazdığı, PuhuTV’de yayınlanan "Şahsiyet" dizisinde "Agâh Beyoğlu" karakterini canlandıran Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Ödülleri’nde "En İyi Erkek Oyuncu" adayı oldu.

"En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün diğer adayları ise Birleşik Krallık'tan Christopher Eccleston, Brezilya'dan Raphael Logam ve Almanya'dan Jannis Niewöhner oldu.

21 ülkeden 44 adayın farklı dallarda yarışacağı Emmy Ödülleri, 25 Kasım tarihinde ABD'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Şahsiyet dizisinin kadrosunda Haluk Bilginer'in yanısıra Cansu Dere, Hüseyin Avni Danyal, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Necip Memili, Şenay Gürler, İbraihm Selim, Fırat Topkorur, Müjde Ar ve Hümeyra gibi oyuncular yer alıyor.

Dizide Alzheimer olduğunu öğrendikten sonra seri katil olmaya karar veren emekli bir adli katip memurunun hikayesi anlatılıyor.

Kara Sevda dizisi iki yıl önce aday olduğu Emmy Ödülleri'nde "En iyi Dizi" seçilmişti.

Uluslararası Emmy Ödülleri nedir?

Uluslararası Emmy Ödülleri, Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerinin seçildiği ödül törenidir.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU