Bol yıldızlı kıyamet filmi Netflix'in zirvesinde

2023'ün ikinci yarısında en çok izlenen yapım oldu

Dünyayı Ardında Bırak, prömiyerini 25 Ekim 2023'te Los Angeles'ta gerçekleşen AFI Fest'te yaptı (Netflix)

Distopik gerilim Dünyayı Ardında Bırak (Leave the World Behind) 2023'ün ikinci yarısında Netflix'te küresel olarak en çok izlenen film olurken, anime esintili canlı çekim One Piece, televizyon kategorisinin lideri konumunda.

Veriler, Netflix'in Temmuz-Aralık 2023'teki izlenme oranını yansıtan Ne İzledik: Netflix Etkileşim Raporu'ndan elde edildi.

Üç haftada 121 milyon izlenme

Dünya genelindeki aboneler, geçen yılın ilk yarısında 93 milyar saat, ikinci yarısındaysa yaklaşık 90 milyar saat Netflix izledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayın devi, 2023'ün ilk yarısını kapsayan ilk büyük veri dökümünü geçen aralıkta paylaşmıştı.

Perşembe günü yayımlanan ikinci raporda şirket, yayın süresini ve görüntülenme sayısını ekleyerek filmlerle dizileri ayırdı ve haftalık "en popüler" listeleriyle eşitledi.

Netflix'te tüm zamanların en popüler 5. filmi olan Dünyayı Ardında Bırak, 8 Aralık 2023'te gösterime gidi ve üç haftadan biraz daha uzun bir süre içinde 121 milyon kez izlendi.
 


Barack ve Michelle Obama'nın yönetici yapımcılığını üstlendiği filmde Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali ve Myha'la Herrold rol alıyor. 

Gal Gadot'nun aksiyonu ikinci sırada

Öte yandan Gal Gadot'un başrolünü oynadığı aksiyon-gerilim filmi Heart of Stone, 2023'ün ikinci yarısında yaklaşık 110 milyon kez izlendi.

Yayıncının bugüne kadarki en büyük animasyon filmi olan Adam Sandler'lı Leo, 11 Kasım'da gösterime girererek 96 milyon izlenme elde etti. 

Netflix'in İngilizce olmayan en popüler üçüncü filmi Nowhere ise 86 milyon kez izlendi.

One Piece zirvede

Dizi kategorisinde popüler Japon manga serisinin yüksek bütçeli televizyon uyarlaması One Piece, yaklaşık 72 milyon izlenme alarak liderliği kimseye kaptırmadı. 

İkinci sıradaysa Britanyalı bir kadının Barcelona'daki sakin yaşamının, bir süpermarketteki silahlı soygunun ardından şiddet dolu gizli geçmişinin açığa çıkmasıyla altüst oluşunu anlatan mini dizi Kim Bu Erin Carter? (Who Is Erin Carter?) yer aldı.

Onu sırasıyla Lupin, The Witcher ve Sex Education'ın yeni sezonları izledi.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU