Epik aksiyon, rekortmen filmi bir günde tahtından indirdi

75 bin 400 bilet satıldı

Furiosa: Bir Mad Max Destanı, Türkiye'de yarın gösterime giriyor (Warner Bros)

George Miller imzasını taşıyan Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), Cannes Film Festivali'ndeki prömiyerinin ardından gösterime girdiği Güney Kore gişelerinde liderliğe yükseldi. 

22 günde 10 milyondan fazla seyirci çeken aksiyonu tahtından etti

Bunu yaparken de geçen ay boyunca Güney Kore gişesini domine eden suç ve aksiyon filmi The Roundup: Punishment'ı tahtından etti. The Roundup: Punishment, 22 günde 10 milyondan fazla izleyiciyi sinema salonlarına çekmeyi başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kore Film Konseyi'nin (KOFIC) takip merkezi Kobis'in verilerine göre Furiosa, çarşamba günü 75 bin 400 bilet satışından 575 bin dolar kazanarak, ön gösterimler de dahil olmak üzere Güney Kore toplamında 597 bin dolar hasılat elde etti.

Güney Kore 22 Mayıs'ta gösterime giren Furiosa'nın tadını çıkaran tek ülke değildi ancak güvenilir ve kamuya açık verileri sayesinde filmin hasılat bilgilerini bildiren ilk ülke oldu.

Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nın vizyona girdiği diğer ülkeler arasında Fransa, Belçika, İsveç, Danimarka, Tayvan, Singapur, Endonezya, Tayland ve Filipinler de var. 

Hollywood, Güney Kore'de son dönemde kayda değer başarısızlıklar yaşadı. Son olarak Ryan Gosling ve Emily Blunt'ın başrollerini paylaştığı Dublör (The Fall Guy) ikinci hafta sonunda Kore gişesinin ilk 10'undan düştü. Film iki hafta sonunda sadece 1,6 milyon dolar hasılat elde edebildi. 

Ancak Furiosa, Güney Kore gişesini sallamaya hazır görünüyor. Filmin ilk günkü toplam kazancı, Kore'de ülke çapındaki sinema hasılatının yüzde 37'sini temsil etti. 
 


George Miller'ın epik aksiyonu Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nda başrolleri 28 yaşındaki Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth paylaşıyor.

Cannes'da 7 dakika ayakta alkışlandı

Miller'ın ünlü aksiyon serisinin 5. halkasının dünya prömiyeri 15 Mayıs'ta Cannes kapsamında yapıldı. Film, Grand Lumiere Tiyatrosu'ndaki gösteriminin ardından 7 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

168 milyon dolarlık Furiosa, Charlize Theron ve Tom Hardy'nin başrollerini paylaştığı serinin son filmi Mad Max: Fury Road'dan 9 yıl sonra izleyiciyle buluşuyor. 

Fury Road'dan 10 yıl önce geçen bir prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) olan Furiosa'ya yönelik beklenti, Theron ve Hardy'li aksiyonun övgü dolu eleştiriler alması, gişede bir servet kazanması ve beklenmedik bir Oscar devi haline gelmesiyle nedeniyle tavan yapmıştı.

Fury Road, 10 adaylık kazanmış ve 6 heykelciği evine götürmüştü. 


Independent Türkçe, Variety, Korea JoongAng Daily

DAHA FAZLA HABER OKU