Suudi Hac ve Umre Bakanlığı: Kutsal mekânlara "Nusuk" kartı sahipleri dışında hiç kimsenin girmesine izin verilmeyecek

Nusuk kartı olmayanlar Hac ibadetini yapamayacak

Fotoğraf: AA

Suudi Hac ve Umre Bakanlığı, ister hacı ister işleri yöneten organizatörlerden biri olsun, kutsal yerlere girmek isteyen herkes için Nusuk akıllı kartının zorunlu olduğunu doğruladı. Hacıların veya işçilerin herhangi bir istisnası bulunmadığını ve bu prosedürü ihlal edenlerin Hac kural ve talimatlarını ihlal edenlerle aynı cezalara maruz kalacağını belirtti.

Bakanlık, Facebook ve X (eski adıyla Twitter) sayfalarında yaptığı bir dizi paylaşımda, “Nusuk” akıllı kartının düzenli ve düzensiz hacılar arasında ayrım yapabildiğini, kartı taşımayanların kutsal mekanlara giremeyeceğini ifade etti.

Geçen hafta, Suudi Hac ve Umre Bakanlığı, hacıların taşıdığı iki kağıt versiyonu ve telefonun kamerasını kullanarak kağıt karttaki kodu tarayarak erişilen dijital bir versiyonu olan “Nusuk” akıllı kartını piyasaya sürdü.

Bakanlık, kartın hacıların sorunsuz hareket etmelerine yardımcı olması nedeniyle ibadetlerini kolaylaştıran birçok hizmet içerdiğini, bu sayede hacıların kendilerine sunulan hizmetleri değerlendirmelerine ve çıkış tarihlerine ilişkin uyarılar alabilmelerine olanak sağladığını belirtti.

Bakanlık, birçok ülkedeki sosyal medya sitelerinde hizmetlerinin tanıtımını yapan sahte Hac kampanyalarının kurbanı olunmaması konusunda uyarısını yenileyerek, Hac ibadetini gerçekleştirmek için gelmenin ancak ilgili makamlar tarafından verilen Hac vizesi alınarak yapılabileceğini vurguladı. Suudi Arabistan Krallığındaki ülkelerle koordineli olarak Hac İşleri ofisleri aracılığıyla veya Hac misyonu bulunmayan ülkeler için “Hac Hac” platformu aracılığıyla bu hizmeti veriyor

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU