Reuters: Ticaret Bakanlığı İsrail'e ticaret yasağından etkilenen firmalara bazı kolaylıklar getirdi

Reuters'a konuşan bir bakanlık kaynağı, İsrail'e yönelik ihracat yasağında kesinlikle bir esnemenin olmayacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ticaret yasağından olumsuz etkilenen firmalara ülke içindeki yükümlülüklerini yerine getirmek için bazı kolaylıklar getirirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters'a bilgi veren Ticaret Bakanlığı'ndan bir kaynak, İsrail ihracat yasağı nedeniyle dahilde ve hariçte işleme belgeleri ve ihracatlarını kapatmak zorunda olan firmalara mücbir sebep süre uzatımı getirildiğini söyledi.

Aynı kaynak, "İsrail ile ihracatta esneme kesinlikle yok, bu belgeyi kapatabilmek için firmalar ek sürede başka ülkeye ihracat yapabilir" dedi.

Bir başka kaynak ise kararın yerli ihracatçıyı korumak için atılmış bir adım olduğunu belirterek sürecin İsrail ile ticaretin gevşemesi anlamına gelmediğine dikkat çekti.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geri adım attığını ve İsrail'e yönelik ticari kısıtlamaların birçoğunu kaldırdığını bugün söylemişti. Ancak Ticaret Bakanlığı kaynakları bu iddiayı yalanladı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU