Netanyahu: İsrail, ateşkes anlaşması olsun ya da olmasın Refah'a girecek

Netanyahu, “Hedeflere ulaşmadan savaşı sona erdirme fikri önümüzdeki bir seçenek değil… Refah'tan sivillerin tahliyesi başladı” dedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu / Fotoğraf: Reuters

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün yaptığı açıklamada, esir değişimi ve ateşkes anlaşmasına varılsa da varılmasa da İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde Hamas'a karşı bir operasyon düzenleyeceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters'tan aktardığı habere göre Netanyahu, “Hedeflere ulaşmadan savaşı sona erdirme fikri önümüzdeki bir seçenek değil… Refah'tan sivillerin tahliyesi başladı” dedi.

Arap Dünyası Haber Ajansı'nın (AWP) haberine göre Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes müzakereleri ve esir takası konusunda bilgi sahibi bir kaynak bugün yaptığı açıklamada, iki taraf arasında bir anlaşmaya varılmasının yakın olduğunu ve uygulamayı engelleyen bazı sorunların hızla çözülmesi halinde, birkaç gün içinde anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

Arabuluculara yakın olan kaynak, AWP’ye yaptığı açıklamada, Mısır'ın önerisinin her iki tarafça da kabul edildiğini, ancak sorunun Hamas'ın hangi nitelikteki (yaş, cinsiyet, sağlık durumu vs.) esirleri serbest bırakacağıyla ilgili olduğunu söyledi.

Hamas daha önce aralarında yaşlı, hasta ve kadınların da bulunduğu 20 esir belirleyebildiğini söylerken, İsrail tarafı 35 ila 40 arasında esirin serbest bırakılmasını talep etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU