Dilek İmamoğlu: Tüm siyasetçilerin eşleri bir araya gelmeli

Dilek İmamoğlu: Siyasetçilerin eşleri olarak aramızdaki koordinasyonun artırılması, yaşanan engel ve sorunların işbirliğiyle aşılması gibi amaçlar doğrultusunda ilerlememizden daha güzel ne olabilir

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi, tüm siyasetçi eşlerinin bir araya gelmesi için çağrı yaptı.

Dilek İmamoğlu, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi ile gerçekleştirdiği buluşma hakkında konuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre Dilek İmamoğlu, tüm siyasetçi eşlerine buluşma çağrısı yaparak siyasette kadının yerini vurguladı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekrem de ben de siyaset yapan kişilerin ailecek tanışmasını önemli buluyoruz. Bu buluşmaların siyasetin sert yüzünün yumuşamasına katkı sağlayacağına inananlardanım. Kadın dokunuşuyla güzellikleri artırmak üzere sinerji yaratılabilir, bu yönde çaba göstermeye devam edeceğimi ve ortaya koyulan çabaları destekleyeceğimi vurgulamak isterim. Siyasetçilerin eşleri olarak aramızdaki koordinasyonun artırılması, yaşanan engel ve sorunların işbirliğiyle aşılması gibi amaçlar doğrultusunda ilerlememizden daha güzel ne olabilir. Sadece Başak Demirtaş değil, tüm siyasetçilerin eşleri bir araya gelebilmeli.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile 17 Ağustos'ta buluşmuştu. Başak Demirtaş’ın doğum gününe denk gelen buluşmada İmamoğlu "Bir daha ki doğumgününü umut ederim eşiyle birlikte gönlünce kutlar” demiş ve yine diyalog çağrısı yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU