Ünlü futbolcu, kendisine "işe yaramaz" diyen taraftara el hareketi yaptı

İngiliz milli futbolcusu, Newcastle karşısında aldıkları yenilginin ardından West Ham'ın takım otobüsüne binerken bu hareketi yaptı

Kalvin Phillips, West Ham'e adapte olmakta zorlandı (Reuters)

Kalvin Phillips, Newcastle United karşısında aldıkları 4-3'lük yenilginin ardından takım otobüsüne binerken kendisine "işe yaramaz" diyen bir West Ham taraftarına el hareketi çekerken görüldü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Phillips, ikinci yarıda bir penaltıya sebebiyet vermesi ve ardından Newcastle'ın galibiyet golünü kanat oyuncusu Harvey Barnes atmadan birkaç dakika önce futbolcu tarafından kolayca çalımlanmasıyla felaket bir yedek oyuncu görüntüsü verdi. Daha sonra çekilen bir videoda stadyum dışında kendisine hakaret eden bir taraftara orta parmak işareti yaptığı görüldü.

Bu olay, 2022 yazında çocukluğunun takımı olan Leeds United'dan Manchester City'e gittiğinden beri kariyerinde duraklama yaşayan Phillips için yeni bir düşüşü işaret ediyordu. Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola tarafından Etihad Stadyumu'nda çok az süre verilen 28 yaşındaki oyuncu, oynamak için West Ham'a kiralık olarak gitmek zorunda kaldı ancak şimdiki Phillips büyük turnuvalarda İngiltere'yi etkileyen o eski halinden çok uzakta görünüyor. Hatta futbolcunun Euro 2024'e seçilmesi pek olası değil.
 


West Ham'in teknik direktörü David Moyes, Phillips'i suçlamayı reddetti ancak yaptığı oyuncu değişikliğinin başarısız olduğunu kabul etti.

Moyes şöyle dedi:

O anda fazladan bir orta saha oyuncusunun bizim orta sahadaki hakimiyetimizi artıracağını düşündüm. Fakat belli ki işe yaramadı.

O anda onların biraz daha iyi bir takım olduğunu hissettim. Maç 2-1'di, 3-1'i bulduk ama o noktadan itibaren iyi savunma yapmamız, daha güçlü olmamız ve rakibe karşı daha zor oynamamız gerekiyordu. Ama biz üç attık, onlar 4 attı ve maçı kaybettik. Kesinlikle hücumda çok iyi şeyler yaptık. Hücum performansımız çok iyiydi.

West Ham olayla ilgili yorum yapmayı reddetti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU