Türkiye'nin Suriye sınırındaki Fırat Kalkanı bölgesinde bombalı saldırı: 12 sivil öldü

Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Çobanbey Hastanesinin yakınlarındaki otoparkta bomba yüklü araç infilak ettirildi

Patlama sonrası olay yerine intikal eden Beyaz Baretliler, arama kurtarma çalışmalarına başladı / Fotoğraf: AA

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Çobanbey beldesindeki hastane yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 12 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil yaralandı.

Gaziantep'in Kilis ilçesinin karşısında yer alan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki  Çobanbey Hastanesinin yakınındaki otoparkta bomba yüklü araç patlatıldı.

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), saldırıda 12 kişinin öldüğünü doğruladı.

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ölü sayısını15 olarak duyururken, saldırının işlek bir bölgede gerçekleştiğini kaydetti.

Olay yerine intikal eden Beyaz Baretliler, patlama sonucu hastane yakınındaki yıkılan evlerin enkazında arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Patlama sonucu hastanede maddi hasar oluşurken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Karkamış kentine yakın Türkmen yoğunluklu Çobanbey kasabası 2016 yılında TSK ile ÖSO tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı. Kentte Türk askerleri ve polisleri de görev alıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay terör saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

 

Saldırıyı kınayan Oktay, "Terörün milleti yoktur, hedefi tüm insanlıktır. Türkiye olarak sınırlarımız içinde ve dışında terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU