İmamoğlu'ndan Kurum'a Kanal İstanbul tepkisi: İl başkanı, bakanlık bile onu yalanlıyor

İBB Başkanı ve CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, Girişim ve Sürdürülebilirliğin Merkezi İstanbul Tematik Sunumu'nda konuştu

Fotoğraf: AA

Konuşmasında Kanal İstanbul projesine değinen İmamoğlu; "Kanal İstanbul bir emlak projesidir" diyen İmamoğlu, "İnsanlarımız şiddetle reddediyor. Bunun altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

31 Mart yerel seçimlerinde sandık güvenliği için "İstanbul Gönüllüleri'ne katılma" çağrısı yapan İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bize kentsel dönüşüm konusunda ders vermeye çalışanlar, 25 yılın hesabını vermek durumundalar. İBB'nin bizden önce dönüştürdüğü bina sayısı 0. Diğer taraftan adama, kişiye milyarlarca dolarlık rant var. Rakibimize soruyorlar. İstanbul depreme hazır mı? diye. Hayır, diyor. Esas sorumlu nafile geçirilen 2002-2004 sonrası İstanbul'un süreci.

Bir de yeni bir ihanet var. İnsanlarımız şiddetle reddediyor. Bunun altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz. Daha önce de söyledim, Kanal İstanbul, Beton İstanbul. Bu bir emlak projesidir. Bunlar ihanete doymadılar. İl Başkanı onu yalanlıyor, bakanlık yalanlıyor. Cumhurbaşkanı zaten umursamıyor. Kendisini herhalde iki tane metro durağına şef yapacak.

2000 yılı aşkın bir süredir İstanbul'da suyun taşınmasıyla ilgili söz konusu. 5 tane Esenyurt büyüklüğünde alanı imara açmak, bu kentin ölüm fermanıdır. 2019 İstanbul muhafızlığının en büyük tarihidir. Yine hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Zannetmeyin ki İstanbul'un muhafızı sadece oy kullanan insanlardır. Başımıza icat çıkaran gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Oyun geliştirme merkezinin ikincisini Anadolu Yakası'nda hayata geçireceğiz.  Birisi emir verdi diye su kaynağını yok sayan bir anlayış bizim yanımıza bile yaklaşamaz. Özellikle kendimizi ekonomik açıdan dezavantajlı kesimlere karşı sorumlu hissediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU