46 Avrupa Parlamentosu milletvekilinden Erdoğan’a açık mektup: Muhalefete karşı yeni bir baskı dalgası başlatmayın

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) çeşitli gruplara mensup 46 milletvekili, ortak bir mektup ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Mektupta, kayyum atamalarına ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasına tepki gösterildi

Avrupu Parlamentosu

Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) 46 milletvekili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup gönderdi. Mektupta, "Muhalefete karşı yeni bir baskı dalgası başlatmayın" denildi.

Mektup gönderen AP milletvekillerinin arasında Sosyalist & Demokrat (S&D) Grubu Üyesi AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Avupa Birleşik Sol / Kuzey Yeşilleri Grubu Eş Başkanları Martin Schirdewan ve Manun Aubry de bulunuyor. 

Diyarbakır, Mardin ve Van’da yerlerine kayyum atanan seçilmiş belediye başkanlarına yönelik terörizm propagandası ve terörü finanse etme suçlamalarının doğru olmadığının ifade edildiği mektupta, yetkililerin bu konuda delil sunamadığı, bu durumun da suçlamaların hükümetin yerel seçim sonuçlarını kabul etmek istemediği için yapıldığı izlenimini verdiği iddia edildi.

İmzacı milletvekillerinin bu son gelişmeler konusunda derin endişe duyduğu kaydedildi.

‘Kaftancıoğlu’nun tweetleri nedeniyle hapis cezası alması kabul edilemez’

Çok sayıda HDP’li belediye başkanının geçmişte görevden alındığı ya da tutuklandığı hatırlatıldığı mektupta eski Eş Genel Başkanları ve diğer muhalefet üyelerine yönelik tutumun demokrasiye tehdit olduğu söylendi.

Mektupta CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun bazı tweetlerinden ötürü yaklaşık 10 yıl hapis cezası alması için de 'kabul edilemez'  yorumu yapıldı.

Mektubun son bölümünde milletvekilleri , Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete “HDP ve CHP üyelerine yönelik bu baskıyı bitirmeniz, yerel seçim sonuçlarını kabul etmeniz ve Türkiye'deki muhalefete karşı başka yeni bir baskı dalgası başlatmamanız için çağrı yapıyoruz” diye seslendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU