Manchester'da transfer: City'nin kilit noktadaki ismi, United'a geçti

Berrada daha önce Manchester City ve Barcelona'da üstlendiği yöneticilik görevlerinde büyük başarı gösterdi

(Reuters)

Manchester United, Sör Jim Ratcliffe döneminin ilk büyük atamasında başarılı bir hamleyle Manchester City'den Omar Berrada'yı CEO olarak atadı.

Ineos'tan gelen bu öneriyi, Richard Arnold'ın geçen yıl ayrılmasından bu yana bu posizyonu doldurmaya çalışan yönetim kurulu destekledi.

Her ne kadar Jean-Claude Blanc'ın CEO görevine gelmesi beklense de Blanc, Ratcliffe'in sahibi olduğu daha geniş çaplı spor grubunda kalmayı tercih etti. Bu durum United'ı Berrada'ya yöneltirken Berrada'nın aylardır kenarda tutulduğu anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katalan isim, City'deki kilit yöneticilerden biriydi ve halihazırda bu hamle futbol dünyasında, Abu Dabi'ye ait kulübün, Barcelona dünyanın önde gelen futbol takımıyken Camp Nou kulübünden bir dizi yöneticiyi atamasına benzetiliyor. İşte bu strateji Berrada'yı 2011'de City'ye getirdi ve Berrada burada ticari direktör olarak görev aldıktan sonra kulüpte operasyon direktörlüğüne ve City Football Group'ta futbol operasyonları direktörlüğüne terfi etti.

Bu süre zarfında transferler gibi futbolla ilgili önemli konularda yoğun bir şekilde çalışan yönetici, artık Old Trafford'da kilit isim olacak ve yönetim kurulunda yer alacak. United'ın Berrada'yı atarken ağzı sıkı davranması futbol dünyasında yeni bir saygı kazanırken, haberler karşısında gerçek bir şaşkınlık yaşandı.

Daha önce 8 yıl boyunca Barcelona'da çalışan Berrada'nın üstlendiği en dikkate değer görev de sponsorluk müdürlüğü olmuştu.

Manchester United'ın 20 Ocak Cumartesi günü yaptığı açıklamada "Manchester United, Omar Berrada'nın yeni CEO olarak atandığını duyurmaktan memnuniyet duyuyor. Kulübümüz futbolu ve sahadaki performansı yaptığımız her şeyin kalbine yeniden koymaya kararlı. Omar'ın atanması bu yolculuktaki ilk adımı temsil ediyor" diye belirtildi.

Avrupa futbolunun zirvesindeki en deneyimli futbol yöneticilerinden biri olan Omar, başarılı liderlik geçmişi ve Kulüp genelinde değişime öncülük etme tutkusuyla birlikte bol miktarda futbol deneyimi ve ticari uzmanlık getiriyor. Halihazırda City Football Group'ta Futbol Operasyonları Direktörü olarak görev yapan ve 5 kıtada 11 kulübü denetleyen Omar, bundan önce Barcelona'da üst düzey görevlerde yer almıştı.

Manchester United'ı yeniden kurarak şampiyonluk kazanan bir kulüp haline getirmek bizim açıkladığımız bir hedef. Omar'ın bu hedefe ulaşmamıza katkı sağlamak üzere bize katılacak olmasından memnuniyet duyuyoruz, böylece United taraftarları bir kez daha Sör Matt Busby'nin deyimiyle İngiliz, Avrupa ve dünya futbolunun zirvesinde kırmızı bayrağın dalgalandığını görebilecek.

Omar'ın göreve başlama tarihi, zamanı geldiğinde teyit edilecek; o zamana kadar Patrick Stewart da geçici CEO görevine devam edecek.

Ratcliffe halen Premier Lig'in Sahipler ve Yöneticiler Testini geçmeyi bekliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU