Altın Palmiyeli filmin yıldızına cinsel saldırı suçlaması

Yeni projesini set ekibinden uzakta tamamlamaya zorlandı

"Hitchcockvari mahkeme filmi" diye tanımlanan psikolojik gerilimin senaryosu, yönetmen Justine Triet ve eşi Arthur Harari tarafından kaleme alındı (Neon)

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Bir Düşüşün Anatomisi'nde (Anatomy of a Fall) Sandra Hüller'in oynadığı karakterin eşini canlandıran Samuel Theis, yeni filmi Je le jure'daki set ekibi üyesi tarafından cinsel saldırıyla suçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Libération'da yayımlanan habere göre, set ekibinden biri Fransız aktör ve yönetmen Theis'i geçen yaz bir partide, rıza gösteremeyecek kadar sarhoş olduğu bir anda kendisine tecavüz etmekle suçladı. İddia edilen olay Fransa'nın Metz kentinde, yapım için kiralanan bir dairede gerçekleşti.

Theis, yaptığı açıklamada ilişkinin rızaya dayalı olduğunu söyledi. Aktörün avukatı, Libération'a bugüne kadar hakkında herhangi bir suçlama olmadığını ekledi.

Set ekibinden uzakta çalışıyor

Yeni Fransız filmi Je le jure'un post prodüksiyonu devam ediyor ancak Libération'a göre yapım şirketi Avenue B, Theis'i projeyi ekipten uzakta tamamlamaya zorladı.

Theis'in müdahale etmek istemesi halinde prodüksiyona bildirimde bulunması gerekiyor. İsteyenlerse onu uzak bir yerde ziyaret edebiliyor.

Je le jure'un başrollerinde Marina Foïs, Micha Lescot, Louise Bourgoin ve Emmanuel Salinger yer alıyor. Film, Altın Kamera kazanan Party Girl ve 2021'de Cannes Eleştirmenler Haftası'nda prömiyerini yapan Softie'nin ardından Theis'in üçüncü uzun metrajlı filmi. 

Film, cinayetle suçlanan bir kundakçının kaderine karar vermek üzere jüriye seçilen alkolik bir adamı anlatıyor.

Aday gösterilirse törene katılamayacak

Theis, Bir Düşüşün Anatomisi'ndeki performansıyla ay sonunda César ödülüne aday gösterilebilir. Akademi, geçen yıl cinsel şiddet eylemleriyle suçlanan veya hüküm giyenlerin törene katılamasa da aday gösterilebilecekleri yönünde bir kural değişikliği yapmıştı.

Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından (https://alo183.aile.gov.tr/) ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden (https://magdurbilgi.adalet.gov.tr/305/Cinsel-Saldiri---Tecavuz) destek isteyebilirsiniz.


Independent Türkçe, Screen Daily, IndieWire, Libération

DAHA FAZLA HABER OKU