İçişleri Bakanı Soylu: Kadın cinayetlerinde sadece bizde değil, Avrupa'da da artış söz konusu

Cinayet vakalarındaki düşüşe rağmen kadın cinayetlerinde artış yaşandığını kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, durumun nedenlerinin araştırıldığını söyledi

Fotoğraf: Logan Kyle

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl cinayet vakalarının azalmasına rağmen kadın cinayetlerinde artış yaşandığını kaydeden Süleyman Soylu, özellikle son 5 aylık döneme işaret etti.

Bakan Soylu, kadın cinayetlerindeki artışın Türkiye'ye has bir durum olmadığını, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde de benzer bir durumun yaşandığını belirtti:

Özellikle 2018 ile 2019 bu açıdan kıyaslandığında cinayet sayıları daha az. (Cinayet sayıları) yaklaşık yüzde 17’ler civarında azaldı. Asayiş olaylarında yüzde 3,5 azalma söz konusu.

Cinayet sayılarında azalma yaşanmasına rağmen, 2018’de 2017’ye göre yüzde 25 azalma olmasına rağmen, maalesef 2019’da kadın cinayetlerinde artış söz konusu oldu. Ama sadece bizde değil, Avrupa’da da artış söz konusu.

Fransa ve diğer Avrupa ülkelerindeki olayları da takip ediyoruz. Kadın cinayetleri ve diğer cinayetler konusundaki trendlere de bakıyorum. Çünkü her artış veya azalış bizim için üzerinde çalışılmamız gereken bir durumdur, bizim için bir sinyaldir.

Özellikle mart sonu itibarıyla, dönemsel bir yükseliş mi yoksa farklı bir sebebi mi var. Geçen yılki yüzde 25'lik düşüş, bizi farklı bir umuda götürmüştü. Bu trendde bazı yıllarda ciddi yükselişler, bazı yıllarda da ciddi düşüşler gördüğümü ifade edebilirim.


Bakan Soylu, İTÜ elektrik mühendisliği bölümü mezunu Halit Ayar’ın Taksim’de öldürülmesi konusunun da araştırılmaya devam edildiğini açıkladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU