Emma Stone bir film stüdyosu yöneticisinin kadınlara tavsiyesini anlattı

Zavallılar'ın yıldızı, 2024 Palm Springs Uluslararası Film Ödülleri'nde Desert Palm Başarı Ödülü'nü kabul ederken bu anekdotu paylaştı

Emma Stone, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Palm Springs'te 4 Ocak'ta düzenenlenen 35. Palm Springs Uluslararası Film Ödülleri'nde (Mario Anzuoni/Reuters)

Emma Stone kariyerinin başlarında bir stüdyo yöneticisinden aldığı "tamamen zırva" tavsiyeyi anlattı.

Zavallılar'ın (Poor Things) 35 yaşındaki yıldızı, Yorgos Lanthimos'un bilimkurgu fantezisi türündeki performansıyla 4 Ocak Perşembe günü 2024 Palm Springs Uluslararası Film Ödülleri'nin Desert Palm Başarı Ödülü'yle onurlandırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stone kabul konuşmasında, Los Angeles'a ilk taşındığı zaman tanıştığı bir yöneticinin sözlerini anımsadı.

People'a göre Stone, "Bazen sizi gönderdikleri şu genel toplantılardan birine gittim ve bir yönetici bana erkek oyuncular için bunun bir sürat koşusu değil, maraton olduğunu söyledi" diye anlattı.

Onun gözünde kadınlar içinse bu bir sürat koşusuydu, maraton değil. Ve bu 20 yıl önceydi.

Ve bu tavsiyenin tamamen zırva olduğunu fark ettim çünkü birçoğu bu odada olan, bu sektörde örnek aldığım kadınların çoğunluğu, zaman geçtikçe hayatın ve işin daha ilgi çekici ve daha tatmin edici hale geldiğini kanıtladı.

Stone, Yunan yönetmenin çılgın bir bilim insanı (Willem Dafoe) tarafından hayata döndürüldükten sonra bir avukatla (Mark Ruffalo) fırtınalı bir maceraya atılan genç bir kadın olan Bella hakkındaki son filminin başrolünde.

Aşıklar Şehri'yle (La La Land) bilinen oyuncu, "Bu rol daha önce okuduğum hiçbir şeye ya da hakkında bir şeyler okuduğum hiç kimseye benzemiyordu" diye ekledi.

O, dışarının beklentilerine karşı bağışıklığı olan, yargılanmaya, utanca ve oyuna karşı dirençli bir kadın.

 

Zavallılar
Emma Stone ve Mark Ruffalo, Zavallılar'da (Searchlight Pictures)


Festival Başkanı Nachhattar Singh Chandi kasımda yaptığı basın açıklamasında "Bu role daha uygun kimse yok" demişti.

Chandi, "Rolü ne olursa olsun performansları her zaman olağanüstü olan Emma Stone, bu neslin en önemli aktrislerinden biri olarak etki yaratmaya devam ediyor" diye eklemişti.

The Independent'tan Geoffrey Macnab da buna katılarak filmle ilgili 4 yıldızlı eleştirisinde "Emma Stone hiç bu tuhaf farsta olduğu kadar cesur olmamıştı" diye yazdı.

Stone'un Bella rolündeki performansıyla, 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmesi bekleniyor.

Halihazırda Stone, 7 Ocak Pazar günü canlı yayımlanacak Altın Küre Ödülleri'nde müzikal/komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu Performansı dalında yarışıyor. Filmin kendisi de En İyi Film (müzikal/komedi), En İyi Senaryo ve En İyi Müzik dallarında Altın Küre'ye aday gösterildi.

Zavallılar 9 Şubat'ta Türkiye sinemalarında gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU