Woody Allen: #MeToo hareketinin başarmak isteyeceği her şeyi yaptım

Evlatlık kızı Dylan Farrow’un tacizle suçladığı ünlü yönetmen #MeToo hareketine desteğini yineledi

Dylan Farrow üvey babası Woody Allen'ın 7 yaşındayken kendisini taciz ettiğini iddia ediyor (Reuters)

Woody Allen, “#MeToo hareketinin başarmak isteyeceği her şeyi yaptığını” iddia etti.  

Allen’ın #MeToo hareketine desteğini yinelediği bu açıklaması, evlatlık kızı Dylan Farrow’un Scarlett Johansson’un ünlü yönetmene verdiği desteği eleştirmesinden sadece bir gün sonra geldi. Farrow, Allen’ı çocukluğunda kendisini taciz etmekle suçluyor. 

New York’ta Yağmurlu Bir Gün’ün (A Rainy Day in New York) Fransa prömiyeri öncesinde konuşan Allen’a 2018’deki “#MeToo hareketinin poster çocuğu ben olmalıyım” açıklamasından pişman olup olmadığı soruldu.

France 24’a konuşan Allen şunları söyledi:

Pek sayılmaz. Yüzlerce aktrisle çalıştım ve biri bile benden yakınmadı; bir tane bile şikayet yok. Yıllarca en üst kapasitede kadın istihdam ettim ve onlara hep erkeklerle eşit ödeme yaptık. #MeToo hareketinin başarmak isteyeceği her şeyi yaptım.

Allen’ın #MeToo’ya ilişkin 2018’deki yorumları, Farrow’un yinelediği taciz suçlaması bağlamında yapılmıştı. Suçlama, Farrow’un o sıralar 7 yaşında olduğu 1992’ye uzanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Allen, Farrow’un suçlamasını hep reddetti. İddiayla ilgili iki soruşturma başlatılmış ancak yönetmen aleyhine herhangi bir dava açılmamıştı.

Scarlett Johansson hafta başlarında bir açıklama yaparak, Farrow’un cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili ünlü yönetmenin “masumiyetini koruduğunu” söylemiş ve “Woody’i seviyorum. Ona inanıyorum” demişti.

Perşembe günü ise Farrow, Johansson’un üvey babası Allen’a desteğine yanıt vermiş ve oyuncunun “savunduğunu iddia ettiği meseleyi kavraması için daha çok yol kat etmesi gerektiğini” söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU