Tanık eski polis: Karlov’un katil zanlısı Altıntaş’ı öğrencilik yıllarımda FETÖ evinde gördüm

Rus Büyükelçi Karlov’un öldürülmesi ile ilgili davada tanık olan eski polis, katil zanlısı meslektaşı Altıntaş’ı FETÖ evinde gördüğünü söyledi. Karlov’un öldürüldüğü serginin tutuklu organizatörü ise, sergiyi iki Rus’un düzenlediğini ileri sürdü

Fotoğraf: AA

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un o sırada görevli olmayan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 28 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin dava Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülmeye devam etti.

Dini kitaplar okuyup sohbetler yapıyorlardı

Duruşmada eski polis Cüneyt Saatçi video konferans sistemiyle tanık olarak ifade verdi. Polislikten ihraç edildiğini ve sanıklardan Kaan Bülbül'ü aynı polis okulunda eğitim görmeleri nedeniyle tanıdığını bildiren Saatçi, şunları söyledi:

17-25 Aralık'tan önce birkaç defa Bülbül'ün davetiyle FETÖ mensuplarına ait eve iki ya da üç kez gittim. Dini kitaplar okuyor, sohbetler yapıyorlardı. FETÖ videolarını da seyrediyorlardı. Ancak ben kısa süre zarfında buradan ayrıldım. Evde Kaan Bülbül'den başka aynı sınıfta olduğumuz Ufuk Gül, Kadir Şamlı, Mevlüt Mert Altıntaş ve Sercan Başar da vardı. Polis okulunda eğitim almayan 'Hamza' kod isimli, gerçek ismini bilmediğim şahıs daha vardı. Kitapları okutan, videoları izleten bu şahıstı. Bu kişi, polisliğe başladıktan sonra fakir aile çocuklarına yardım etmemizi söylüyordu. Ben kısa süre sohbetlere katıldım. Bu sohbetlerde polis okulundaki amirlerimiz ve sınıftaki öğrenci arkadaşlarımız hakkında bizden herhangi bir bilgi talebi olmadı. Sercan Başar ile Mevlüt Mert Altıntaş çok samimiydi. Mevlüt Mert, genelde Sercan ile gezerdi.

Saatçi, okulun bitmesinin ardından Diyarbakır'a atandığını ve "FETÖ üyesi olduğu" iddiasıyla ilde halen yargılandığını bildirdi.

Duruşmaya video konferansla cezaevinden bağlanan sanıklardan Bülbül ise Saatçi’nin yalan beyanda bulunduğunu ileri sürdü.

Sergiyi iki Rus organize etti

Suikastın işlendiği "Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı serginin organizatörü olan tutuklu sanık Mustafa Timur Özkan ise, "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Sergiyi organize eden diğer iki kişi Rus'tur ve görevlerine devam ediyor. Onlar hakkında işlem yapılmazken ben iki yıldır özgürlüğümden mahrumum" diye konuştu.

Söz alan sanıklar Hüseyin Kötüce, eski polis Ramazan Yücel, Şahin Söğüt ve Sercan Başar suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, davayı erteledi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU