EYT'liler emekliliklerini engelleyen kanunun 20'nci yılında Ankara'da sokağa iniyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 4447 Sayılı Kanunun 20'nci yıl dönümünde miting düzenleyecek

EYT'liler geçtiğimiz mayıs ayında İstanbul'da geniş katıalımlı bir miting yapmıştı / Fotoğraf: Twitter

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 8 Eylül'de Ankara'da miting yapacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nin mitingi 2015 yılında ismi Anadolu Meydanı olarak değiştirilen Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek.

Kanunun 20. yılında EYT'liler sokakta

8 Eylül 1999 günü çıkarılan 4447 Sayılı Kanun nedeniyle emekli olamadıkları için mağdur olduğunu savaunan EYT'lilerin mitingi, kanunun 20'nci yıl dönümüne denk geliyor.

Mitinge STK'lar, sendikalar ve sanatçıların da destek vereceği öğrenildi.
 

Serpil Şahin.jpg
EYT Derneği İstanbul yöneticilerinde Serpil Şahin miting için gerekli izinlerin alındığını söyledi -


Bakanlık EYT'lilerin sayısını vermedi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Şahin, Türkiye genelinde kaç EYT mağdurunun olduğunu saptamak için Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı'na iki kez yazılı başvuruda bulunduklarını ancak iki defasında da cevap alamadıklarını söyledi.

Bakanlığın önce "tespit edilmiş böyle bir sayı olmadığı" yönünde bilgi verdiğini aktaran Şahin ikinci başvuruda da bakanlığın bu sayıyı kendilerine veremeyeceğini bildirdiğini ifade etti.

Düzenleme olursa 100 bin kişi faydalanacak

1 milyondan fazla EYT'li olduğunu ancak yasal bir düzenlemeden 100 bin EYT mağdurunun faydalanacağını belirten Şahin, "Çünkü 25 yılını doldurmayan ya da çalışıp işinden memnun olan çok sayıda kişi var. Ancak çalışmayan, emekli olma hakkı da elinden alınan 100 bin kişi aileleriyle birlikte yasal düzenlemeyi bekliyor" dedi.

Ankara'daki miting için Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle EYT mağdurlarının Ankara'ya geleceklerini söyleyen Şahin, "Gerekli izinler alındı. Ankara programımız Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. Çok sayıda kurum ve kuruluşa davet yapıldı. Haluk Levent ve başka sanatçılar mitingde konser verecek" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU