Rus askeri uzman Lyamin: Filistinliler canla başla direniş sergiliyor

Yuriy Lyamin'e göre, İsrail yönetiminin Hamas'ı imha etme gibi aşırı bir hedef açıklamasına rağmen, Hamas'ın kontrolü altında bir ilçenin bile kalması durumunda İsrail yönetimi için bu durum siyasi yenilgi olacak

Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AP

Gazze savaşının 68. gününde tüm şidddetiyle sürüyor. Gelişmeleri yakından izleyen Rus askeri uzman Yuri Lyamin, son durumu Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dişe diş savaşlar tüm hızıyla sürüyor"

Gazze savaşının yılbaşında sona ereceği görüşlerine katılmadığını belirten Lyamin, "Gazze Şeridi'ndeki askeri hareketlerin bu yıl sonuna kadar biteceğinden çok büyük kuşku duyuyorum. Yılın sona ermesine iki haftadan biraz fazla kalmışken Gazze ve Han Yunus kentlerinin ilçelerindeki dişe diş savaşlar tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Lyamin ayrıca "İsrail ordusunun ateş gücünün çok üstün olmasına rağmen, Filistinliler canla-başla direniş sergiliyorlar. En güneydeki Refah kentine İsrail kara kuvvetleri daha ulaşma fırsatı bulamadı" diye konuştu.
 

Yuri Lyamin.jpg
Rus askeri strateji uzmanı Yuri Lyamin / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"İsrail'in, işgal ettiği Gazze topraklarında bundan sonra ne yapacağı anlaşılmıyor"

Yuriy Lyamin'e göre, İsrail yönetiminin Hamas'ı imha etme gibi aşırı bir hedef açıklamasına rağmen, Hamas'ın kontrolü altında bir ilçenin bile kalması durumunda İsrail yönetimi için bu durum siyasi yenilgi olacak.

Lyamin, "Hâl böyleyken, işgal ettiği Gazze Şeridi topraklarında İsrail'in bundan sonra ne yapacağı anlaşılmıyor. Adeta orada ne yapılacağının belirlenememesine ilişkin bir intiba söz konusu" değerlendirmesinde bulundu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU