Ödül rekortmeni Meryl Streep, kendini aştı

74 yaşındaki aktris, "kendi kuşağının en iyi oyuncusu" olarak anılıyor

Only Murders in the Building, Türkiye'de Disney+'ta gösteriliyor (Hulu)

Meryl Streep, Altın Küre tarihinde en çok aday gösterilen oyuncu olarak kendi rekorunu kırdı.

Aktris, Hulu'nun Only Murders in the Building dizisindeki rolüyle, yardımcı kadın oyuncu dalında en iyi performansa aday gösterilerek toplam adaylık sayısını 33'e çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genellikle "kendi kuşağının en iyi oyuncusu" diye tanımlanan Streep, özellikle çok yönlülüğüyle tanınıyor.

74 yaşındaki Streep, bu kategoride Elizabeth Debicki (The Crown), Abby Elliott (The Bear), Christina Ricci (Yellowjackets), J. Smith-Cameron (Succession) ve Hannah Waddingham'la (Ted Lasso) birlikte aday gösterildi.

Suç ve komedi türündeki dizi, Arconia adlı bir binadaki üç komşuyu merkeze alıyor. Charles-Haden Savage (Steve Martin), Oliver Putnam (Martin Short) ve Mabel Mora (Selena Gomez), New York'taki apartmanlarında işlenen bir cinayeti araştırıyordu.

4. sezon için dönecek mi?

Dizide Streep, Oliver Putnam'ın müzikalinde rol alan ve üçüncü sezondaki cinayetleri çözmeye çalışan Loretta Durkin rolündeydi. 

Dizi sorumlusu John Hoffman, üçüncü sezonun finalinin ardından Streep'in seçilme hikayesini Hollywood Reporter'la paylaşmış ve ikonik aktrisin 4. sezon için geri döneceğini umduğunu söylemişti.

9 Altın Küre'yle rekor Streep'te

Oscar ve Emmy ödüllü aktris, daha önce Demir Leydi (The Iron Lady), Fransız Teğmenin Kadını (The French Lieutenant's Woman), Angels in America, Tersyüz (Adaptation), Julie & Julia, Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada), Sophie'nin Seçimi (Sophie's Choice) ve Kramer Kramer'e Karşı (Kramer vs. Kramer) filmleriyle Altın Küre kazanmıştı.

Streep toplam 9 ödülle tüm zamanların en çok Altın Küre kazanan oyuncusu.

Amerikalı oyuncu, ayrıca 2017'de Altın Küre kapsamında verilen Cecil B. DeMille yaşam boyu başarı ödülünü de almıştı.

Ödül, eğlence dünyasına olağanüstü katkılarda bulunanlara veriliyor. Ünlü oyuncu, kabul konuşmasında göçmenlikten bahsetmiş ve adını hiç geçirmese de dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef almıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, People

DAHA FAZLA HABER OKU