Don't Look Up'ın jenerik sonrası sahnesini Meryl Streep doğaçlamış

Yönetmen Adam McKay, filmin son sahnesine dair bir dizi açıklama yaptı

*UYARI: Spoiler içerir*

Amerikalı usta aktris Meryl Streep, Don't Look Up'ın jenerik sonrası sahnesindeki fikri doğaçlama olarak ortaya koymuş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yılın en çok konuşulan yapımlarından biri olan film, dev bir göktaşının gezegeni yok edeceği konusunda dünyayı uyarmak için çalışan iki gökbilimcinin hikayesini anlatıyor. Yönetmenliğini Adam McKay'in yaptığı filmde Oscar ödüllü Streep, ABD Başkanı Janie Orlean'ı canlandırıyor. 

Janie Orlean'ın yapımda en çok diyalog halinde olduğu teknoloji girişimcisi milyarder Peter Isherwell'i de Mark Rylance oynuyor. 

Filmin başlarında Orlean, Isherwell'e nasıl öleceğini soruyor ve Isherwell bir algoritma kullanarak ona "brontaroc" tarafından yeneceğini söylüyor. McKay'e göre Streep soruyu doğaçlama olarak sordu ve bir yaratık tarafından yenmek onun fikriydi. 

Film ekibi daha sonra jenerik sonrasında yer alacak orijinal sahneyi atarak brontaroc'lu yeni bir tane çekmiş. 

Variety'ye verdiği röportajda McKay şu ifadeleri kullandı:

İkinci fırlatma için BASH'in kontrol odasında Rylance, Meryl ve Jonah'nın olduğu sahneyi çekiyorduk. 'Oyalanmalıyız. Neden bir şeyler hakkında konuşmuyorsunuz? Asla bilemezsiniz. Ortaya bir şeyler çıkabilir' dedim. Ve harika bir doğaçlamacı olan Meryl, 'Nasıl öleceğimi bilmek istiyorum!' dedi.

Yönetmen daha sonra bu fikir üzerinde çalışarak filme son halini verdiklerini şöyle belirtti:

Mark, Meryl ve ben bunu biraz düzelttik. Sanırım yaratığın adını her söylediğimizde değişti ve kullandığımız çekimdeki hali brontaroc'tu. Ve çekimi yaptıktan sonra, 'Bu gerçekten komik. Janie'nin hikayesini bir brontaroc'un onu yemesiyle bitirmeliyiz!' dedim.

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Tyler Perry, Ariana Grande gibi yıldız isimlerin yer aldığı Don't Look Up, Netflix'te izlenebilir. 

 

Independent Türkçe, Variety, Screenrant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU