İsrail Sağlık Bakanlığı: Hamas serbest bırakılan rehinelerin mutlu gözükmesi için ilaç verdi

Bilginin kan testlerinden mi yoksa rehinelerin ifadelerinden mi elde edildiği bilinmiyor

Hamas, serbest bırakılan rehineleri Gazze'de Kızılhaç ekiplerine teslim etmişti (AA)

İsrail Parlamentosu Sağlık Komitesi'nde yapılan toplantıya katılan bir Sağlık Bakanlığı temsilcisi, Hamas'ın mutlu görünmeleri için serbest bırakılan rehinelere ilaç verdiğini öne sürdü.

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan Dr. Hagar Mizrahi, Hamas'ın rehinelerin sakin ve mutlu görünmesini istediğini ve bunun için "clonazepam" ismiyle bilinen sakinleştirici bir ilaç kullandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mizrahi, sözkonusu ilacın kaygı bozukluğu, bipolar ve obsesif kompulsif bozukluk gibi rahatsızlıkları gidermek için kullanıldığı bilgisini aktardı.

Bakanlık temsilcisi, rehinelere ilaç verildiğine ilişkin bilginin kan testlerinden mi yoksa rehinelerin ifadelerinden mi elde edildiğine ilişkin detayları paylaşmadı.

Mizrahi'den önce komiteye ifade veren rehine aileleri konuyu ilk gündeme getiren taraf olmuştu.

51 gün boyunca Gazze'de rehin tutulan Aviva Siegel'in kızı Shir, annesinin alıkonulduğu süreç boyunca bağlandığını ve dövüldüğünü öne sürmüştü.

Komiteye başkanlık eden milletvekili Yonatan Mashriki, bakanlıktan dünyadaki tüm sağlık örgütlerine rehinelere ilaç verildiğine ilişkin bulguları ve resmi raporu göndermesini istedi.

İsrailli sağlık yetkilileri daha önce Gazze'den serbest bırakılan 105 rehinenin bazılarının vucüt ağırlıklarının yüzde 10-15 kadarını kaybettiğini aktarmıştı. İsrail Sağlık Bakanlığı, rehineleri tedavi gördükleri hastanelerden bakım merkezlerine sevkederek tedaviyi buralarda sürdürme kararı almıştı.


Independent Türkçe, Times of Israel, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU