Lübnan sınırında Hizbullah ile İsrail arasında gerilim artarken, ABD tansiyonu düşürmeye çalışıyor

İsrail ordusu, Lübnan köylerindeki Hizbullah’a ait olduğu düşünülen hedeflere misilleme saldırılarını sürdürdü

Sınır kasabası Cabayn’da İsrail’in hava saldırısı sonucu yıkılan evinin önünde duran Lübnanlı bir kişi / Fotoğraf: Reuters

Hizbullah, Lübnan sınırında gerilimi tırmandırırken, ABD’nin Başkan Joe Biden’ın Enerji ve Altyapı'dan Sorumlu Danışmanı Amos Hochstein’ın İsrail’e yaptığı ziyaretle gösterdiği durumu sakinleştirme çabaları devam ediyor.

Hizbullah, İsrail ordusunun kuzey cephesine yönelik askeri baskısını, her seferinde yeni silahlar kullanarak, sınır boyunca her gün düzinelerce noktaya ulaşan bir saldırı düzeniyle sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlardan sonuncusu, dün yaklaşık yedi kamikaze drone’uyla yapılan ve yarım ton patlayıcı içeren Burkan füzeleriyle düzenlenen saldırılardı.

Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan köylerinin eteklerinde, Hizbullah’a ait olduğu sanılan hedeflere misilleme saldırılarını sürdürdü.

Dün, Lübnan Temsilciler Meclisi Başkanı Nebih Berri’nin başkanlığını yaptığı Şii Emel Hareketi’nden bir milletvekilinin sınır kasabasındaki evi ile başka bir kasabadaki kiliseyi hedef alan bir saldırı kaydedildi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, Biden’ın Enerji ve Altyapı'dan Sorumlu Danışmanı Amos Hochstein, Gazze’deki çatışmanın yayılmasını önleme de dahil olmak üzere Lübnan ile İsrail’in kuzey sınırıyla ilgili konuları görüşmek üzere dün Tel Aviv’e gitti.

Reuters’a konuşan ABD’li bir yetkili, söz konusu ziyaret hakkında şunları söyledi:

Bu ziyaret, Hochstein’in bu ay Beyrut’a yaptığı ve ABD’nin Gazze’deki çatışmanın tırmanıp Lübnan’a yayılmasını istemediğini açıkça belirttiği bir ziyaretin devamı niteliğindedir. Hochstein, İsrail’de kaldığı süre boyunca, ülkenin kuzey sınırında sükunetin yeniden tesis edilmesinin ABD için son derece önemli olduğunu ve hem İsrail, hem de Lübnan için birinci öncelik olması gerektiğini vurgulayacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU