Yıldız Savaşları'nın başrolü yeni dizisini herkese öneriyor

Netflix'in yeni korku dizisi eleştirmenlerin de beğenisini kazandı

Amerikalı oyuncu Hamill'e dizide Kate Siegel, Bruce Greenwood, Carla Gugino ve Rahul Kohli eşlik ediyor (Netflix)

Usher Evinin Çöküşü'nün (The Fall of the House of Usher) yıldızı Mark Hamill, Mike Flanagan'ın yeni dizisinin korku hayranı olmayanlar için bile neden izlemeye değer olduğunu açıkladı.

Edgar Allan Poe'nun eserinden esinlenen 8 bölümlük Netflix dizisi, Fortunato Pharmaceuticals şirketinin sahibi Usher ailesine odaklanıyor.

Yayın platformu, 12 Ekim'de gösterime giren korku dizisinin konusunu şöyle özetliyor:

Servetlerini ve geleceklerini sağlama almak isteyen iki zalim kardeşin kurduğu aile hanedanlığı, mirasçılarının tuhaf nedenlerle birer birer ölmesiyle dağılmaya başlar.

Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden son derece olumlu eleştiriler alan dizi, korkutma faktörünün ötesine geçen yönleriyle övgü topluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Usher ailesinin Arthur Pym adlı vicdansız avukatını başarıyla canlandıran Hamill, Netflix'in resmi sitesi Tudum'a konuştu. 

72 yaşındaki Hamill, dizinin öngörülemezliğinden bahsederek, korku hayranı olmayanların da ilgisini çekeceğini iddia etti.

Yıldız Savaşları'nın (Star Wars) Luke Skywalker'ı, şöyle dedi:

Tahmin edilemez olması fikrini seviyorum. Bu ailenin sonunun geldiğini bir dereceye kadar biliyorsunuz ama insanları ortadan kaldırma biçimlerindeki yaratıcılık çok zekice, korkunç ötesi ve kesinlikle önemsiz günlük sorunlarınızı anlamlı gösteriyor.

Netflix'le anlaşmasını sonlandırıp Amazon Prime'la el sıkışan Flanagan'ın yayın platformundaki bu son çalışması, eleştirmenlerce "Poe okurları için kaçırılmaması gereken bir uyarlama" diye nitelendiriliyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Tudum

DAHA FAZLA HABER OKU