Erdoğan: Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak iş değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki toplu açılış töreninde AK Parti, yeni parti hazırlıkları, cumhur ittifakı, yeni yönetim sistemi, kayyum atamaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyareti hakkında konuştu.

Erdoğan, "AK Parti, milletin kurduğu, milletin iktidara getirdiği, bugüne kadar da milletin iktidarda tuttuğu bir partidir. Böyle bir partinin millete rağmen siyaset yapması, kadro kurması düşünülemez" diye konuştu.

"Siyaset mühendisliği tutmadı, yeni yönetim sistemimizin 1 yılı ışığında değerlendirme yaptık, kısa sürede milletimiz ile paylaşacağız" mesajı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, "Başkalarının ağzına bakılarak yapılan işin adı siyaset değil, nefsaniyettir. Gurur, kibir, bunlarla yol yürüyenler bir yere varamazlar" dedi.

İmamoğlu'na tepki

Kamuoyundan gizlemek için köşe bucak kaçındıkları sözleri aynen yerine getiriyorum. İstanbul Belediye Başkanı Diyarbakır'da kimlerle neyi konuşuyor? Teröre bulaşmış olanlarla bir arada. Her fırsatta bir araya geliyorlar. Bununla da kalmayıp bölücü terör örgütüyle ilişkileri yüzünden görevden alınanların yanına koşup onlara destek veriyorlar. Terör örgütüne tavır koyamayanlarla, darbe girişiminin faillerini lanetleyemenden belediye başkanı olmaz. İnşallah en kısa sürede gerçek yüzleri ortaya çıktığında milletten gereken cevabı alacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütüne tavır koyamayanlardan, 15 Temmuz darbe girişiminin faillerini lanetleyemeyenden, her zeminde ve her zaman ülkesinin yanında yer alamayandan belediye başkanı olmaz, siyasetçi hiç olmaz." değerlendirmesi yaptı. 

Erdoğan yeni parti hazırlıkları ile ilgili "Siyaset kapalı kapılar ardında kriz bekleyerek yapılacak bir iş değil" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU