Eleştirmenlerin "zaman kaybı" dediği film, Netflix'te zirveyi zorluyor

2011 yapımı bilimkurgunun başrollerinde Justin Timberlake, Amanda Seyfried ve Cillian Murphy var

Zamana Karşı, gösterime girdiği dönemde dünya çapında 174 milyon dolarlık hasılat elde etmişti (20th Century Studios)

Netflix, 18 Eylül - 24 Eylül haftasında en çok izlenen İngilizce filmleri açıkladı. Gösterime girdiği dönemde eleştirmenlerin yerden yere vurduğu bilimkurgu, zirveyi zorlayarak şaşırtıcı bir performansa imza attı.

12 yıl sonra gelen başarı 

Başrollerde Justin Timberlake, Amanda Seyfried ve Cillian Murphy'nin yer aldığı Zamana Karşı (In Time), vizyona girmesinden 12 yıl sonra beklenmedik bir başarı elde etti. 

Netflix'in dünyada en çok izlenen ikinci filmi olan 2011 yapımı Zamana Karşı, insanların 25 yaşından sonra yaşlanmadığı bir dünyada geçiyor. Bu noktada zaman para birimi olarak kullanılıyor.

Zenginlerin uzun yaşayıp fakirlerin 30'u zor gördüğü bir dünya

Yani zenginler doğal olmayan bir şekilde uzun yaşarken, fakirler genellikle 30'lu yaşlarının ötesini göremiyor.

Netflix, filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

İşlemediği bir cinayetle suçlanan bir adam yaşlanmanın 25 yaşında durduğu ve sadece fazladan zaman alabilenlerin uzun süre yaşadığı bir gelecekte hayatta kalma mücadelesi verir.

Gattaca'nın yönetmeni Andrew Niccol imzasını taşıyan Zamana Karşı, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 37 puan almasına rağmen 5,7 milyon tekil izlenmeyle listede 3 numaraya yerleşerek şaşırtıcı bir şekilde üst sıralarda yer aldı. 

Filmi oyuncular sırtlıyor

Toplam 10,4 milyon saat izlenme sayısına ulaşan filmin başarısı, yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna bağlanıyor. Başroldeki Timberlake'in Troller (Trolls) filmi için yazdığı şarkı Oscar'a aday olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

42 yaşındaki Timberlake'in rol arkadaşı Seyfried de aradan geçen yıllar içinde büyük bir başarılar elde etti. David Fincher'ın Netflix filmi Mank'taki performansı 2021'de ona Oscar adaylığını getirdi. HBO dizisi The Dropout'taysa Elizabeth Holmes'u canlandırdı ve performansı Emmy ödülüyle taçlandı.

Bu yazın en çok konuşulan filmlerinden Oppenheimer'ın başrolündeki Cillian Murphy'nin adıysa Oscar'la yan yana anılıyor.

Zamana Karşı, Türkiye'de en çok izlenenler listesinde ikinci sırada yer alıyor. Toplamda 51 ülkenin popüler filmler listesine giren bilimkurgu, Vietnam ve Dominik Cumhuriyeti'nde zirveye yerleşti.

Zamana Karşı'da Matt Bomer ve Olivia Wilde gibi isimler de rol alıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, GiantFreakingRobot

DAHA FAZLA HABER OKU