ABD, seviyesi kategori 4’e yükselen Dorian kasırgası için alarm durumuna geçti

Hafta başında ABD’ye ulaşması beklenen Dorian kasırgasının seviyesi "Kategori 4"e yükseltildi. Pazartesi günü öğleden sonra eyalete ulaşması beklenen kasırga için Florida’da olağanüstü hal ilan edildi

Kasırgayı bekleyen Floridalılar marketlere akın etti Fotoğraf: Reuters

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dorian kasırgasını bekliyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezisaatte 17 kilometre hızla batıya doğru ilerleyen kasırganın pazartesi öğleden sonra Florida eyaletine ulaşması beklendiğini duyurdu.

Seviyesi "Kategori 4"e yükseltilen kasırganın kuzeybatı Bahamalar'ın 545 kilometre, Florida'nın Batı Palmiye Kumsalı'nın 820 kilometre doğusunda olduğu aktarıldı. Kasırganın taşıdığı rüzgarların hızının ise saatte 220 kilometreye ulaştığı kaydedildi.

Cumartesi öğleden sonra batıya doğru ilerleyişinin yavaşlaması beklenen kasırga için hazırlıklar da sürüyor. Kasırga nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Florida’da yetkililer vatandaşları güvenli yerlerden ayrılmamaları konusunda uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump da hafta sonu Polonya'ya yapacağı ziyareti iptal ederek kasırgayla ilgili gelişmeleri takip etmek üzere başkent Washington'da kalmaya karar verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU