"Stalker" prensten nefret eden yeni Pamuk Prenses ortalığı birbirine kattı

1937 yapımı Disney klasiğinin yeniden çevriminde rol alacak 22 yaşındaki Rachel Zegler, sosyal medyayı karıştırdı

Steven Spielberg'ün Batı Yakası Hikayesi'ndeki Maria rolüyle ilk kez sinemaya adım atan Zegler, Altın Küre kazanmıştı (20th Century Studios)

2024'te gösterime girmesi planlanan Pamuk Prenses'in (Snow White) yıldızı Rachel Zegler, Disney'in çizgi filmini yerden yere vurduğu birkaç röportajın ortaya çıkmasının ardından yeni tartışmalara yol açtı.

22 yaşındaki aktris, sosyal medyayı karıştıran röportajlarında Disney'in 1937 tarihli klasiğinden, "tuhaf" hikayesi ve "ısrarlı takipçi" (stalker) prensinden dolayı "nefret ettiğini" söylüyor.

Disney'in kararlarına tepki

Disney son yıllarda sevilen klasiklerini yeniden beyazperdeye uyarlıyor. Ancak oyuncu seçimiyle yaratıcı kararlar tartışmalara yol açıyor ve hayranlar arasında hoşnutsuzluğa neden oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni uyarlamaya yönelik tepkilerse, klasik Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'den uzaklaşması nedeniyle özellikle dikkat çekti.

Yeniden çevrimin adının sadece Pamuk Prenses olması, orijinaline daha yakın bir yeniden çevrim bekleyen hayranlar arasında öfkeye neden oldu.

Disney, 2021'de Pamuk Prenses rolü için Latin kökenli Amerikalı aktrisin seçildiğini duyurduğunda eleştirmenler seslerini yükseltmişti. Çünkü hikayenin orijinali, "kardan bile beyaz" olan Alman prenses hakkındaydı.

Sonuç olarak Zegler, internette yüz kızartıcı ırkçı trollemelerin ve Disney'in oyuncu seçimini sorgulayan yorumların hedefi oldu.

Orijinal hikayeden "nefret ediyor" 

Ödüllü oyuncu ayrıca, 2024'te gösterime girecek filmin gidişatı hakkında yaptığı yorumlarla da eleştiri topladı.

Eğlence haberleri yayımlayan Extra TV'ye kırmızı halıda verdiği kısa röportajda, genç yıldıza yeni Pamuk Prenses'in diğerlerinden ne kadar farklı olacağı sorulmuştu. Zegler'in cevabıysa sert olmuştu:

İlk çizgi film 1937'de çıktı. Kelimenin tam anlamıyla onu ısrarlı şekilde takip eden adamla aşk hikayesine büyük bir odaklanma var. Garip, garip.

"Bu yüzden bu kez bunu yapmadık" diyen aktris sözlerine şöyle devam etmişti:

Filmde bir erkeği oynattığımız için pek çok insanın bir aşk hikayesi olduğunu varsayacağından emin olduğum konuya farklı bir yaklaşımımız var.

Variety'ye verdiği ayrı bir röportajda Zegler, sevilen karakteri 1937 yapımı çizgi filmdeki gibi canlandırmayacağını da söylemişti.

"Pamuk Prenses lider olmayı hayal ediyor"

Filmde kötü kraliçe rolünü üstlenecek rol arkadaşı Gal Gadot'la birlikte konuşan Zegler, Pamuk Prenses'in "prens tarafından kurtarılmayacağını" ve "gerçek aşkı hayal edecek" biri olmadığını eklemişti.

22 yaşındaki oyuncu sözlerini, "Olabileceğini bildiği ve hayatını kaybetmiş babasının ondan istediği gibi korkusuz, adil, cesur ve doğru lider olmayı hayal ediyor" diye sürdürmüştü.

Bu röportajların yeniden ortaya çıkması, 1937 yapımı klasiğin hayranlarını öfkelendirdi.

Geçen hafta TikTok'ta paylaşılan ve o zamandan beri 9,4 milyondan fazla kez izlenen bir videoda, @cosywithangie kullanıcı adını kullanan Angie, Zegler'i kadınların istedikleri her şeyin peşinden gitme hakkına sahip olduğunu kabul etmemekle suçladı.

"Bu kadar kendini beğenmiş prenses görmedim"

Angie paylaşımında şöyle dedi:

Bir kadının farklı bir şeye değer vermesi onu daha az değerli yapmaz. Bazı kadınlar evlilik değil kariyer ister. Bazı kadınlar iş değil evlilik ya da aile ister. Bazı kadınlarsa her ikisini de ister. Hepsi duyulmalı, görülmeli ve değer verilmelidir. TÜM kadınlar hakkında hikayeler yazın ve onları değerli gördüğünüz belirli bir imgeye dönüştürmeye çalışmak yerine, TÜMÜNÜ değerli ve kıymetli tasvir edin.

Bir başka TikTok kullanıcısı da Zegler'in "neden bu kadar kendini beğenmiş olduğunu" sorguladı.

Orijinalinden bu kadar nefret ediyorsanız, neden yeniden çevriminde yer almak istiyorsunuz?

Bazı sosyal medya kullanıcıları da "Hayatımda hiç bu kadar küçümseyici, kendini beğenmiş bir Disney Prensesi gördüğümü sanmıyorum" yorumunda bulundu.


Independent Türkçe, Daily Mail, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU