2019'un en çok kazanan kadın oyuncuları açıklandı

Forbes'un hazırladığı listede Scarlett Johansson, birinci sırada yer alıyor

Scarlett Johansson (Pinterest)

Forbes'un oyuncuların bir yıllık kazançlarını baz alarak hazırladığı ve en çok kazanan kadın oyuncuların yer aldığı listede ilk sıra, Scarlett Johanson'ın oldu.

Oyuncunun 56 milyon dolarlık (yaklaşık 325 milyon TL) geliri Avengers: Infinity War ve Endgame filmlerinden aldığı ücretlere dayanıyor. Forbes, Johansson'un Marvel filmlerindeki rolleriyle "8 basamaklı" ücretler ve yüksek kar oranları elde ettiğini belirtiyor.

Dergiye göre ikinci sırada aynı zaman aralığında 44 milyon dolar (yaklaşık 255 milyon TL) kazanan ve Modern Family dizisinde rol alan Sofia Vergara yer alıyor. Vergara uzun süredir devam eden ABC sitcom'undaki rolünün ötesinde, kot pantolonlardan ev mobilyalarına kadar özel tasarım ürünlerinden de para kazanıyor.

Cruel Intentions ve Legally Blonde gibi filmlerde yer alan Reese Witherspoon, ekranın arkasında da bir yapımcı olarak ciddi meblağlar kazanıyor. Haziran 2018 ile Haziran 2019 arasında kazandığı 35 milyon doların (yaklaşık 203 milyon TL) bir kısmı yapımcılıklarını yaptığı Emmy kazanmış HBO dizisi Big Little Lies ve yakında gösterime girmesi beklenen başrolünde Natalie Portman'ın oynadığı Lucy in the Sky’dan geliyor. Witherspoon listede üçüncü sırada yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Witherspoon'un hemen altında Big Little Lies’ın başrolü Nicole Kidman var. Dördüncü sırada yer alan Kidman irili ufaklı rollerle sürekli ekranlarda; 2018 yılında DC Comics kahramanının ismini taşıyan filmde Aquaman'in annesini canlandırmıştı. Yakın zamanda da Fox News'te yaşananlara odaklanan Bombshell  ve The Goldfinch adlı iki dramda aldığı rollerle ekranda yer alacak.

Beşinci sıradaysa Friends dizisinin yıldızı Jennifer Aniston yer alıyor. Rachel Greene karakterini canlandıran Aniston’ın bölüm başına 1 milyon dolar (yaklaşık 5 milyon TL) kazandığı günler, sendikasyon hakları ve yayın anlaşmaları sayesinde hala oyuncunun anaparasını oluşturuyor. Witherspoon gibi, o da ekranın arkasına geçti. Aniston, yeni Apple TV+ dizisi The Morning Show’da hem rol alıyor hem de yönetmenlik yapıyor.

Bu arada, listede aktris ve yapımcı ünvanlarını aynı anda tutan  başka oyuncular da var: 7. sırada Hulu'da yayımlanan, Emmy ödüllü dizi The Handmaid's Tale’in yardımcı yapımcısı Elizabeth Moss bulunuyor. 8. sırada Birds of Prey’den Margot Robbie; 9. sırada Oscar ödüllü oyuncu ve Mindhunter’ın yardımcı yapımcısı Charlize Theron yer alırken 10. sırada da Grey's Anatomy’deki rolü ve yardımcı yapımcılığı için yüksek meblağlar kazanan Ellen Pompeo bulunuyor.

İşte Forbes'un hazırladığı, 2019'un En Çok Kazanan Kadın Oyuncuları listesi:

1. Scarlett Johansson - 56 milyon dolar (yaklaşık 325 milyon TL)

2. Sofya Vergara - 44,1 milyon dolar (yaklaşık 256 milyon TL)

3. Reese Witherspoon - 35 milyon dolar (yaklaşık 203 milyon TL)

4. Nicole Kidman - 34 milyon dolar (yaklaşık 198 milyon TL)

5. Jennifer Aniston - 28 milyon dolar (yaklaşık 163 milyon TL)

6. Kaley Cuoco - 25 milyon dolar (yaklaşık 145 milyon TL)

7. Elisabeth Moss - 24 milyon dolar (yaklaşık 139 milyon TL)

8. Margot Robbie - 23,5 milyon dolar (yaklaşık 136 milyon TL)

9. Charlize Theron - 23 milyon dolar (yaklaşık 134 milyon TL

10. Ellen Pompeo - 22 milyon dolar (yaklaşık 128 milyon TL)

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://abcnews.go.com/GMA/Culture

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU