100 yaşında çalışmaya devam eden kadın, mutlu kariyerin sırrını paylaştı

"Elimden geldiğince çalışmaya devam edeceğim"

Burns, bazı müşterilerin kendisini dükkanda görünce şaşırdığını da söyledi (CNBC)

ABD'de 100 yaşında halen haftada 4 gün çalışmaya devam eden Jayne Burns, uzun ve mutlu bir kariyer için tavsiyesini paylaştı. 

Ülkenin tanınmış medya kuruluşlarından CNBC'ye konuşan Burns, Ohio eyaletindeki Joann Fabric and Crafts adlı kumaş firmasında 26 yıldır çalıştığını belirtti.

Yarın 101 yaşına girecek Burns, "Yaptığım işten zevk alıyorum, bu yüzden yapmaya devam etmek istiyorum. Elimden geldiğince ya da beni kabul ettikleri sürece çalışacağım" dedi.

Burns, 1997'de eşi Dick'i kaybettikten sonra mağazada çalışmaya başladığını ve iş temposunun yas sürecini daha rahat geçirmesini sağladığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun süre kütüphanelerde çalıştığını da belirten Burns, 70'lerinde ve 80'lerinde emekliliğe ayrılmaya çalıştığını ama her seferinde yeniden iş hayatına döndüğünü ifade etti.

Burns, bu kadar uzun yıllar boyunca mutlu şekilde çalışmasındaki en büyük etkenin iyi iş arkadaşları olduğunu söyledi. 

İş rutininin hayatının önemli bir parçasını oluşturduğunu belirten Burns, "Arkadaş canlısı ve nazik kişileri bulmak önemlidir. Birlikte çalıştığım herkesle konuşmaktan ve çok nazik müşterilerle tanışmaktan keyif alıyorum" dedi.

Harvard Üniversitesi'nden akademisyenlerin yayımladığı 85 yıllık araştırma da Burns'ü doğrulayan nitelikte. 

2017'de yayımlanan çalışmada, pozitif ilişkilerin kişinin hem özel hem de iş hayatında mutlu olmasını sağladığına dikkat çekilmişti.


Independent Türkçe, CNBC, Harvard Health

DAHA FAZLA HABER OKU