Erdoğan'dan Miçotakis açıklaması: Seçim kazanan iki lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz

Yunanistan ile ilişkiler konusuna değinen Erdoğan, "Kendilerinden özellikle istediğim en önemli konu başlıkları; Batı Trakya ile ilgili sorunlar, müftülerle ilgili konu. Bunları aşalım istedik" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tahıl koridoru konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağustos ayı içerisinde Türkiye'de misafir etme hazırlıkları olduğunı beliterek, "Tahıl koridorunun uzatılması konusunda hemfikiriz. BM'den de Sayın Guterres, Sayın Putin'e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya'nın müşterek gayretleri ile tahıl koridoru çalışmasının uzatılmasını temin ederiz" dedi.

AB'ye katılım görüşmeleri

Avrupa Birliği'ne katılım görüşmeleri ile ilgili bir soruya da yanıt veren Erdoğan,  "Şu anda beklentimiz AB kanadından beklentilerin cevabını almak. Görüşme yaptığımız tüm AB liderleriyle bunu etraflıca konuşma yaptık. Kendilerinden bu konuda 52 yıldır kapıda beklenilen Türkiye'ye yönelik olumlu adımlar bekliyoruz dedik" ifadelerini kullandı.

"Seçim kazanan iki lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz"

Yunanistan ile ilişkiler konusuna değinen Erdoğan şunları kaydetti:

Biz iki komşu ülkeyiz. Seçim kazanan iki lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Kendilerinden özellikle istediğim en önemli konu başlıkları; Batı Trakya ile ilgili sorunlar, müftülerle ilgili konu. Bunları aşalım istedik. Özellikle büyükelçilerimizin bu konuda karşılıklı yapacakları görüşmelerle ön hazırlıkları yapacaklar, Dışişleri bakanları hazırlıkları yapacaklar, daha sonra biz liderler olarak bir araya gelerek atılması gereken adımları atacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU