CHP heyetinden görevden alınan Ahmet Türk’e ziyaret

Ahmet Türk: Bugün CHP heyetinin buraya gelmiş olması bizim için çok anlamlıdır, çok değerlidir

Fotoğraf: Twitter

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker, yerine kayyum atanarak görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Ali Şeker, "Seçimle göreve gelen kişiler yerine seçimle gelmedikçe Mardin'in Büyükşehir Belediye başkanları bu arkadaşlarımızdır” derken şu ifadeleri kullandı:

Biz şu anda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın başka biri tarafından başka bir şekilde kullanılmasından dolayı büyükşehir belediye başkanlarını burada ziyaret ediyoruz. Bunun adı demokrasi değildir, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Seçime girme hakkı olan kazandıktan sonra mazbatası verilmeyen ikinciye mazbata veren bir demokrasi anlayışı Türkiye'ye yakışmıyor.

“Parlamento üstüne düşeni yapsın, Kürt sorunu çözülsün"

Belediyelere kayyum atanmasının Türkiye demokrasisine yakışmadığını söyleyen Şeker, şöyle devam etti:

Kürt sorunun çözümü konusunda parlamento uzun zamandır görevini yapmamaktadır. Bütün çağrılarımıza rağmen bundan kaçınılmakta ve bu işin barış içinde çözülmesi istismar edilmektedir. Parlamento üstüne düşen görevi yapsın bütün partilerin katılımıyla Kürt sorunu çözülsün, Türkiye'nin önü açılsın, bölgede barışın önü açılsın şiddet son bulsun.

“Bu pervasız saldırıya karşı…"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP PM Üyesi İlhan Cihaner de kayyumların demokrasi yapılan amansız bir saldırı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

İkircikli davranarak bu uygulamaya karşı demokratik protesto hakkını kullanan yurttaşlara ve milletvekillerine uygulanan şiddetin de mahkum edilmesi lazım. Aksi  takdirde bu gidişin Türkiye'yi Ortadoğu'da benzerini gördüğümüz bir takım çatışmalar götürmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle kayyum saldırısı Türkiye'nin bir arada yaşama iradesine bir saldırıdır. Bu pervasız saldırıya karşı dayanışmayı göstermek için buradayız.

Ahmet Türk de şunları söyledi:

Demokrasinin güçlü hale gelmesi için hepimiz bu süreçte payımıza düşenin ne olduğunun bilincindeyiz. Bugün CHP heyetinin buraya gelmiş olması bizim için çok anlamlıdır, çok değerlidir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Öte yandan CHP’nin 23 Haziran’daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de Türk’ü yarın (26 Ağustos) ziyaret edecek.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU