Chris Hemsworth, oyuncu olmak için "tek motivasyonunu" açıkladı

"Beş parasız büyüdük. Biraz para kazanabileceğimi ve ailemi borçtan kurtarabileceğimi düşündüm"

Avustralyalı oyuncu, Extraction 2'nin çekimlerine 6 hafta kala paylaştığı fotoğrafta "Kendimi iyi ve hazır hissediyorum" demişti (Instagram) 

Chris Hemsworth, popüler Netflix filmi Extraction'ın devam filminde paralı asker Tyler Rake rolüyle geri döndü.

Avustralyalı aktör, filminin tanıtımı için 7 gün süren ve 4 ülke ile üç kıtayı kapsayan zorlu bir dünya turuna çıktı. Dinlenmek için çok az zamanı olan 39 yaşındaki aktör, yoğun ama heyecan verici bir tanıtım kampanyası için bu hafta Madrid'deydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İspanya'nın başkentinde konakladığı otelde El Pais'nin sorularını yanıtlayan Hemsworth, "Burada olmaktan çok mutluyum. Madrid dünyada en sevdiğim şehirlerden biri" dedi.

Yoğun temposu nedeniyle röportaj için sadece 14 dakikası olan oyuncu, kariyeri boyunca neredeyse hiçbir zaman bu kadar ilgi görmediğini itiraf etti.

"Schwarzenegger, Van Damme ve Stallone'yi izleyerek büyüdüm"

İlk filmin Netflix tarihinde en çok izlenen 9. film olması Extraction'ın devam filminin gelmesini sağladı. Ve ikinci kez Tyler Rake rolüne bürünen oyuncu aksiyon filmlerine olan tutkusunun çocukluk yıllarına dayandığını anlattı.

extraction-2-crop.jpg
Extraction 2'de Tyler Rake, acımasız bir gangsterin ailesini tutuldukları hapishaneden kurtarmak için dönüyor (Netflix)


Hemsworth, "Schwarzenegger, Van Damme ve Stallone'nin eğlenceli aksiyon filmleriyle büyüdüm" dedi ve ekledi:

Filmleri izler, sonra kardeşlerimle birlikte arka bahçeye atlar, o sahneleri canlandırırdık. Bu düpedüz bir fantezi ve beni oyuncu olmaya motive eden şeyi yakalayan canlı, çocuksu bir deneyimdi.

Hemsworth oyunculuğa başlarken net bir motivasyonu olduğunu anlattı: Ailesine yardım etmek için eve para getirmek. 

Parasız büyüdük, çok parasızdık. Burada biraz para kazanıp ailemi borçtan kurtarabileceğimi, evin masraflarını karşılayabileceğimi ve arkadaşlarımla aileme yardım edebileceğimi düşündüm. Bence bu sadece kendinize sadık kalmak ve sürekli değişimin farkında olmak. Bu benim hayattaki tek kuralım ve asla değişmeyecek.

Ünlü oyuncu, dün de Good Morning America'ya konuk oldu. Hemsworth filmin bir noktasında, çekimleri "yaklaşık 6 hafta" süren ve "3 ila 400 figüranın" yer aldığı 21 dakikalık bir dövüş sekansına girdiğini söyledi. 

Her gün 14 saat çekim

Bu özel çekim sırasında Hemsworth bir noktada ateşe bile verildi. 39 yaşındaki aktör, Idris Elba'nın da rol aldığı aksiyon dolu film için "Günde 14 saat çekim yapıyorduk" dedi. 

Şimdiye kadar yaşadığım en yorucu, fiziksel olarak yıpratıcı, zorlu deneyimdi.

People'a verdiği ayrı bir röportajdaysa Hemsworth, çekimler sırasında denediği pek çok hareketi yanlış yaptığını itiraf etti ama yine de bunları denemekten heyecan duyduğunu söyledi.

Başlangıçta, 'Durun, durun, bu nasıl mümkün olabilir?' diye başımı sallıyordum. Sonra heyecan başladı.

Hemsworth sözlerine şöyle devam etti:

O günlük çocuk olmak gibi bir şey. Şimdiye kadar parçası olduğunuz en çılgın spor deneyimine dahil olmak gibi...

Extraction 2, 16 Haziran'da Netflix'te yayımlanacak.


Independent Türkçe, El Pais, Insider

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU