New York Polis Teşkilatı'nın ilk kadın müdürü 18 ayın ardından istifa etti

"Her zaman New York halkının haklarını savunmaya devam edeceğim"

Arşiv: NYPD Müdürü istifa etti (AP)

ABD'deki New York Polis Teşkiları (New York Police Department/NYPD) Müdürü Keechant Sewell, Belediye Başkanı Eric Adams tarafından atanmasından sadece 18 ay sonra istifa etti.

Adams'ın pazartesi günü doğruladığı üzere, kararını pazartesi günü polis teşkilatına gönderdiği e-postayla duyuran Sewell başka bir açıklama yapmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sewell, "Buradaki sürem sona erse de NYPD'yi savunmayı ve desteklemeyi asla bırakmayacağım ve her zaman New York halkının haklarını savunmaya devam edeceğim" diye yazdı.

Adams'ın 2022'de atadığı Sewell, kararını pazartesi günü açıkladı.

New York Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, Sewell'ın yorulmak bilmeden çalıştığını ve "kararlı liderliği" için kendisine teşekkür ettiğini söyleyerek "New Yorkluların ona minnet borcu olduğunu" ekledi.

Emniyet müdürü bir buçuk yıl boyunca haftanın 7 günü, günde neredeyse 24 saat çalıştı ve hepimiz verdiği hizmete minnettarız. New Yorkluların ona minnet borcu var.

NYTimes'ın haberine göre Sewell'ın teşkilata gönderdiği e-postada belediye başkanından hiç bahsedilmiyor. Yayın organı, Sewell'ın "hayal kırıklığına uğradığını" ve baltalandığını da aktardı.

New York Post ise bir kaynağın "Onun elini kolunu bağladılar" dediğini aktardı. Kimliği açıklanmayan kaynağın şöyle dediği bildirildi: 

Onun karar yetkileri yok. Bir polis öne çıkarsa ve Sewell onu terfi ettirmek isterse bunu yapamıyor.

Kaynak, New York Belediye Başkanı Adams ve Kamu Güvenliğinden Sorumlu Belediye Başkanı Yardımcısı Phil Banks'i kastederek, "Karşınızda ilk kadın emniyet müdürü var ve etrafı onu kontrol altında tutan erkeklerle çevrili" diye ekledi.

Kontrol, ataerkide. NYPD'nin kontrolü Sewell'da değil.

The Independent, iddiaya açıklık getirmesi için belediye başkanının ofisiyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Polis Yardımseverler Sendikası Başkanı Patrick Lynch yaptığı açıklamada, Sewell'ın liderliğinin "şiddetle özleneceğini" söyledi.

 

Keechant Sewell @NYPDPC, @NYCMayor'ın görev süresi boyunca yaptığı en iyi atamaydı... Ancak Belediye Başkanı, Sewell'ın teşkilatı yönetmesine izin vermeyi reddetti! İstifası, NYPD'deki kadın ve erkeklerle New York şehri adına kötü oldu. Hepimiz onun için iyi dileklerimizi sunmalıyız.


Belediye başkanı, Sewell'ın ne zaman ayrılacağına ya da yerine kimin seçileceğine dair herhangi bir bilgi vermedi.

Sewell, NYPD tarihinde polis teşkilatına liderlik eden ilk kadın ve üçüncü siyah müdür oldu. Sewell'dan önce Benjamin Ward ve Lee Brown 1980'ler ve 1990'larda görev yapmıştı.

Keechant Sewell'ın atamasını duyururken Adams, Long Island'da görev yapan polis yetkilisini "duygusal zekasından" dolayı överek onu "sakin, aklı başında, kendine güvenen" ve basamakları tırmanan biri diye tanımlamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU